De Unox Nieuwjaarsduik Uit Blik

De Unox Nieuwjaarsduik Uit Blik

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
UNOX
Bureau
Being There
Jaar
2020
Paginanummer
108

Winnaar 2020

Doelstelling

Publiciteit voor een alternatieve (nog te bedenken) invulling van de Nieuwjaarsduik vanwege de coronacrisis. Een positieve impact op de waardering van het merk Unox.

Doelgroep

Alle Nederlanders.

Merkomschrijving

Unox wil als merk een bijdrage leveren aan het vinden van klein geluk in het alledaagse. Daarbij spelen de vertrouwde producten van Unox, maar ook tradities zoals de Nieuwjaarsduik, een belangrijke rol.

Concept

Als jij niet naar zee kan komen, brengen we de zee gewoon naar jou. Unox introduceert: de Nieuwjaarsduik Uit Blik. Vijfentwintigduizend soepblikken gevuld met écht Noordzeewater voor een perfecte thuisduik op 1 januari. Gewoon in je eigen achtertuin, op het balkon of in de badkuip. De blikken waren per twee gratis aan te vragen op Unox.nl, mét een blik erwtensoep én iconische Unox-muts. Iedereen werd vervolgens aangemoedigd om op 1 januari om 12:00 uur ook echt mee te doen met deze thuisduik. Voor wie naast het Noordzeewater greep, was er een toolkit met een printbare wikkel en een instructie waarmee je heel eenvoudig je eigen Nieuwjaarsduik uit blik kon maken. Dankzij de Unox Nieuwjaarsduik Uit Blik had Nederland op 1 januari toch nog massaal een traditionele frisse start van het nieuwe jaar.

Media- en middelenstrategie

Evenementen hadden dit jaar extra nieuwswaarde: 'Gaan ze door'? Bovendien had Nederland meer dan ooit behoefte aan een frisse start van een nieuw jaar. Daarom is er besloten om de campagne vooral te laten leunen op de nieuwswaarde met een PR/social strategie i.s.m. Stichting Nieuwjaarsduiken. Op een aantal momenten in de campagne werd er ondersteunende media ingezet om de zichtbaarheid en impact een extra zetje te geven. Denk aan online, sociale media, een 1/1 in het AD en een aftel-radiocommercial van één minuut op 1 januari. De PR-campagne werkte in drie fasen toe naar 'De Nieuwjaarsduik Uit Blik' op 1 januari. (Fase 1) Afzeggen 'normale duik' en presenteren van alternatief: De Nieuwjaarsduik uit Blik. Een perslancering met de burgemeester van Scheveningen. (Fase 2) De blikken zijn uitverkocht. Unox stelt middelen ter beschikking om een eigen blik te maken. (Fase 3) De Nieuwjaarsduik Uit Blik op 1 januari. Nederland doet massaal mee. Het is een groot succes.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken