De tijd is rijp

De tijd is rijp

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
DIRK VAN DEN BROEK SUPERMARKTEN
Bureau
Total Design
Jaar
2021
Paginanummer
370

Nominatie 2021

Doelstelling

Gezonde voeding voor alle Nederlanders betaalbaar en dus bereikbaar maken.

Doelgroep

Iedereen die het belangrijk vindt dat gezonde voeding dagelijks betaalbaar is.

Merkomschrijving

Dirk van den Broek is de supermarkt met de laagste prijzen van Nederland. Doordat de focus altijd ligt op de scherpste prijs-kwaliteit verhouding kunnen klanten elke dag zo voordelig mogelijk kwalitatief boodschappen doen bij Dirk.

Concept

Als voordeligste supermarkt voor groente en fruit wil Dirk van den Broek gezonde voeding voor iedereen dagelijks betaalbaar en toegankelijk maken. Dat doen we met de laagste prijzen van Nederland. Maar er is een grens aan wat wij als supermarkt alleen kunnen doen.
Om groente en fruit voor iedereen nóg voordeliger te kunnen maken deed Dirk daarom een beroep op de overheid en startte een petitie om de btw op groente en fruit te verlagen.
Een paar jaar geleden besloot de Nederlandse overheid immers de btw op groente en fruit te verhogen, waardoor het voor de consument nog duurder werd. Onder het campagnethema ‘De tijd is rijp’ riepen we zoveel mogelijk mensen op om de petitie te tekenen. Ook andere supermarkten nodigden we uit om mee te doen. Uiteindelijk werd in Den Haag namens meer dan 52.000 mensen de petitie aangeboden. En inmiddels heeft het gezond verstand gewonnen! In het nieuwe coalitieakkoord is het voornemen opgenomen om de btw op groente en fruit af te schaffen.

Media- en middelenstrategie

‘De tijd Is rijp’ is uitgerold via owned en earned media. De Dirk social media-kanalen werden ingezet voor een persoonlijke oproep van algemeen directeur Marcel Huizing om op de landing page de petitie te tekenen. Ook in dagbladen werd een oproep geplaatst. Vanaf het eerste moment werd hier veel gehoor aan gegeven en kreeg de oproep veel likes en shares.

Mede hierdoor kreeg de actie veel free publicity. Marcel Huizing werd in veel talkshows en nieuwsprogramma’s uitgenodigd en zo kreeg ‘De tijd Is rijp’ op diverse nieuws- en online platformen extra aandacht. Met een zeer bescheiden media inkoop werd er gedurende de campagne in totaal zo’n 2 miljoen euro aan media-aandacht vergaard.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken