De Studie Prepper

De Studie Prepper

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2017
Paginanummer
279

Nominatie 2017

Doelstelling

Het ministerie wil voor iedereen de gelegenheid om te studeren zo groot mogelijk maken. Het moet voor alle jongeren overzichtelijk zijn hoe je een studie kiest, start en kunt financieren.

Doelgroep

Jongeren in het vierde jaar van het mbo en in het eindexamenjaar van de havo en vwo, ± 150.000 personen.

Merkomschrijving

'Studeer met een plan' is het merk van de overheid om jongeren voor te lichten over de mogelijkheden van studeren in het middelbaar en hoger onderwijs.

Concept

Je eindexamen doen én je goed voorbereiden op je studie. Als jongere komt er veel op je af en moet je belangrijke keuzes maken. Dan is het handig als er iemand is die duidelijk vertelt wat je moet doen. Daarom introduceerden we de 'Studie Prepper' (Willie Wartaal) die jongeren met tips en reminders klaarstoomt voor je studie en die je aanzet om een eigen studieplan te gaan maken.

Media- en middelenstrategie

Gezien de doelgroep hebben we gekozen voor een online video campagne (mobile first), waarin de Studie Prepper oproept om je aan te melden bij Mijn Studieplan. Mijn Studieplan is het eigen platform van waaruit we jongeren maandelijks tips en reminders sturen met de juiste to do's voor dat moment.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken