De Smaak van Vandaag

De Smaak van Vandaag

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
PEPSICO
Bureau
Endemol Concepts
Jaar
2014
Paginanummer
276

Nominatie 2014

Doelstelling

De consument opnieuw kennis laten maken met de diversiteit van de productrange van Smiths en daardoor de submerken laten groeien in merk consideration en loyaliteit.

Doelgroep

Boodschappers met kind, kerndoelgroep vrouwen 20-45 jaar.

Concept

'De smaak van Vandaag' maakt gebruik van de kracht van de succesvolle RTL-serie Goede Tijden, Slechte Tijden en verbindt transmediale storytelling en gamifaction in één concept. De zes verschillende submerken van Smiths worden verenigd in één campagne, door ze tot leven te brengen als karakters in hun eigen soap 'Gezellige Tijden'. Het toebedelen van unieke karaktereigenschappen aan elk karakter, in combinatie met de pay off 'De smaak van Vandaag', benadrukt de diversiteit van de zoutjes. Net als in een echte soap, verzeilen de personages van 'Gezellige Tijden' in verhoudingen, intriges, ruzies, liefdes en romances, maar dan wel met een dikke knipoog.

Media- en middelenstrategie

De soap is gedurende het jaar onder de aandacht gebracht door middel van meerdere TV-commercials én een acht maanden durende online campagne op www.desmaakvanvandaag.com. Daarnaast hebben de karakters van Smiths een prominente rol in de uitwerking van de GTST Quiz, een quiz met vragen over 24 jaar GTST. De GTST Quiz is ontwikkeld als een Turnbased App voor Android en iOS waarin de karakters als avatar en op het scorescherm te zien zijn. Daarnaast is gedurende de zomerstop van GTST de GTST Quiz primetime uitgezonden als tv-programma, met duidelijke exposure voor de submerken in fysieke product vorm en middels beelden van de App. Door het voor Smiths ontwikkelde concept 'De smaak van Vandaag' tevens terug te laten komen in vele diverse andere media-uitingen zoals billboards, cromo's en brandpromo's, vaak in relatie tot Goede Tijden, Slechte Tijden, kwam de consument op een speelse manier zeer frequent in contact met de diversiteit van de productrange van Smiths.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken