De Postbank 2003-2007

De Postbank 2003-2007

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
De Postbank
Bureau
Leukwerkt Worldwide
Jaar
2007
Paginanummer
266

Doelstelling

Geef de Postbank een duidelijk onderscheidend icoon dat zorgt voor sympathie en herkenbaarheid in al haar communicatie-uitingen.

Doelgroep

Primair alle 7,5 miljoen Postbankers. Mensen die niet bij een bank zitten voor de status en het pluche.

Concept

Een PLUCHE blauwe leeuw?! Rechtstreeks afgeleid van het Postbank logo. Rechtstreeks aangesloten op de themaregel “Dat is de kracht van de Postbank”. Een relativering van het eigen logo dat meteen de andere mentaliteit van een bank als de Postbank laat zien. Daarom geen opgeklopte streepjespakken, maar een leeuwenpak. Voor alle productgroepen (jeugd t/m beleggen) én alle middelen krachtig in te zetten. Met een knipoog als icoon op televisie, met een sandwichboard als IM advertentie in de krant, met een grrrrom op de radio, opvallend in buitenreclame, grappig op internet, een publiekstrekker op evenementen etc. etc.

Media- en middelenstrategie

Juist in het huidige medialandschap waar de inzet van een verscheidenheid aan media de campagne versterkt is een duidelijk bindend element noodzakelijk om optimale herkenning, impact en onderscheid te bereiken. In de afgelopen 5 jaar heeft “de blauwe leeuw campagne” zijn ongelooflijke kracht bewezen, en heeft daarmee de Postbank niet alleen aan een grote herkenbaarheid geholpen maar ook veel sympathie verworven. De Postbank kan dankzij de blauwe leeuw met aanzienlijk minder mediadruk haar doelstellingen bereiken. Hét bewijs van een geslaagde geïntegreerde campagne.

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken