De kracht van aandacht

De kracht van aandacht

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
POSTNL
Bureau
LVB
Jaar
2020
Paginanummer
122

Doelstelling

PostNL wil de zakelijke doelgroep overtuigen van de marketing- en communicatiekracht van de brievenbus in het huidige medialandschap en hen bewegen om vaker direct mail toe te voegen aan hun mediamix.

Doelgroep

PostNL richt zich primair op ondernemers en marketing- en communicatieprofessionals binnen de retail en e-tail.

Merkomschrijving

PostNL wil de favoriete bezorger zijn. Door iedere dag bijzondere momenten te bezorgen en verbindend te zijn in de Nederlandse samenleving. Met onze mensen, de kracht van ons netwerk en slimme oplossingen helpen wij onze zakelijke klanten succesvoller te zijn.

Concept

De kracht van aandacht is een always-on contentcampagne die overtuigt van de communicatiekracht van de brievenbus en direct mail in het bijzonder. De doelgroep wordt geprikkeld met inspiratie, overtuigend bewijs op basis van gedegen onderzoek door onderzoeksbureau's en praktische tips. Dit helpt ondernemers en communicatieprofessionals om de steeds schaarser wordende aandacht van de mediaconsument te pakken. Persoonlijke aandacht is het hoogste goed en dat is exact wat direct mail biedt. Direct mail is bewezen effectief, zeker in combinatie met andere media. De kracht van aandacht geeft inzicht in hoe succesvolle marktpartijen en peers inspelen op deze ontwikkeling.

Media- en middelenstrategie

Het campagnejaar bestaat uit drie langlopende periodes waarin telkens een actueel thema en klantcase centraal staan. Daartussen zijn we always-on met content in verschillende kanalen. Zo zijn we het hele jaar aanwezig om onze kennis over te brengen en om houding en gedrag te beinvloeden. De mediadoelstelling is realisatie van een hoog selectief bereik: zichtbaarheid met minimale waste. Met de Touch-Tell-Sell benadering halen we synergie tussen content en reclame. Een campagne bestaat uit de inzet van een videocommercial, klantvideo's, banners, een expertpodcast, whitepapers, social advertising, redactionele bijdrages in vakmedia (o.a. Adformatie, MarketingTribune), blogs, infographics, webinars en een DM Check en een ROI-rekentool. Vanuit elk middel landt de bezoeker op het centrale contentplatform waar de leadgeneratie wordt opgevolgd. Naast alle betaalde middelen is free publicity gerealiseerd en zorgt PostNL voor gratis marketingspreekuren, masterclasses en keynotes op grote congressen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken