De introductie van SamenGezond

De introductie van SamenGezond

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
MENZIS
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2019
Paginanummer
372

Doelstelling

SamenGezond is het grootste gezondheidsprogramma van Nederland. We willen deze positie verder uitbouwen om meer mensen te helpen bij een gezonde levensstijl. We leven gemiddeld langer, maar we worden eerder en vaker geconfronteerd met aandoeningen. Met een gezondere leefstijl zijn aandoeningen deels voorkombaar of uitstelbaar. Bovendien is de aandacht voor gezond gedrag noodzakelijk om de zorg in de toekomst voor ons allemaal betaalbaar en beschikbaar te houden.

Doelgroep

De grootste "gezondheidswinst" is te behalen bij de zogenaamde (Mentality-doelgroep) Sportkijkers. Zij weten wel dat gezondere keuzes maken goed voor hen is, maar het valt niet mee om te beginnen en het ook vol te houden. Ongezonde keuzes zijn immers vaak leuker, lekkerder en makkelijker.

Merkomschrijving

SamenGezond is het grootste gezondheidsprogramma van Nederland voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij een gezondere leefstijl. SamenGezond daagt je uit om gezonde keuzes te maken en geeft je tips, advies en oplossingen om je leefstijl te veranderen. Het programma biedt online coaching, persoonlijke weekdoelen en nog veel meer om je te helpen gezonde keuzes makkelijker en leuker te maken. Meedoen kan op ieder moment en in je eigen tempo. Zo wordt gezond leven makkelijker dan je denkt!

Concept

Om snel merkherkenning op te bouwen, speelt in de merkintroductiecampagne het logo van SamenGezond (een ampersand met bovenin een hartje verwerkt) de hoofdrol. We laten zien dat we begrip hebben voor het feit dat alleen gezonde keuzes maken lastig is om vol te houden. Mocht je een keer iets ongezonds doen, dan zorg je voor balans door er iets gezonds tegenover te zetten. Rond de jaarwisseling spelen we in op het maken van goede voornemens en passen we de voorbeelden aan naar de tijd van het jaar: de ijscoupe is dan bijvoorbeeld vervangen door oliebollen.

Media- en middelenstrategie

We zetten een massamediale campagne in (TV, radio, online, outdoor) om brede zichtbaarheid op te bouwen en door te verwijzen naar de site/app van SamenGezond. Via display banners en social media activeren we mensen om direct aan de slag te gaan.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken