De Hart & Ziel Lijst – Laat mijn verhaal horen

De Hart & Ziel Lijst – Laat mijn verhaal horen

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
NPO RADIO 4
Bureau
DEAR
Jaar
2014
Paginanummer
396

Nominatie 2014

Doelstelling

Klassieke muziek voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. De Hart & Ziel Lijst wordt bedacht om dit doel te helpen realiseren. Via de Hart & Ziel Lijst kunnen mensen hun enthousiasme voor klassieke muziek uiten, delen en op elkaars favorieten stemmen.

Doelgroep

NPO Radio 4 wil niet alleen de traditionele klassieke muziek 'expert' aanspreken. We willen er simpelweg zijn voor iedereen die van klassieke muziek houdt.

Concept

De Hart & Ziel Lijst geeft je de kans te vertellen wat jouw eigen ultieme klassieke muziekstuk is. Het stuk dat je het meest raakt en wat jouw verhaal daarbij is. Niet je kennis over klassieke muziek, maar de emoties die het bij je oproept staan centraal. De Lijst is een oproep om met anderen te delen wat klassieke muziek in je leven betekent en dat is ook het thema: 'Laat mijn verhaal horen'. We gebruiken echte verhalen van luisteraars als content om de campagne vorm en inhoud te geven. Deze worden op een uitdagende manier gebruikt als inspiratie voor anderen om hún bijzondere verhaal bij een klassiek stuk te delen. Zo kunnen we de beleving bij de muziekstukken het meest authentiek overbrengen: échte verhalen geven de campagne vorm. Drie verhalen worden verfilmd en als teaser ingezet op TV, in print en online: een uitnodiging om de rest van deze - en andere verhalen - te ontdekken en je eigen verhaal er aan toe te voegen.

Media- en middelenstrategie

De website en de zender staan altijd centraal. De campagne kent 2 fases. Eerst - op zender, online, in print en op TV - een oproep om verhalen te schrijven, te delen en te stemmen. Daarna begint de finaleweek. De hele lijst, samengesteld op basis van de 300 werken die de luisteraars het meest raken, wordt uitgezonden. Met veel aandacht voor de mooiste verhalen. Zo grijpen alle middelen in elkaar; de integratie tussen on- en offline middelen en de content op de centrale platforms is compleet. En dat werkt: de Hart & Ziel Lijst groeit elk jaar groter!
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken