De Ford Handicab

De Ford Handicab

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
FORD NEDERLAND B.V.
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
341

Nominatie 2017

Doelstelling

Hoe draagt Ford bij aan het wegnemen van vooroordelen over een handicap? Onderzoek vertelt dat 55% van de gehandicapte Nederlanders niet aan werk komt. Deze doelgroep dient beoordeeld te worden op mogelijkheden, in plaats van beperkingen.

Doelgroep

Nederland

Merkomschrijving

'Open up the roads to all mankind'; quote van Henry Ford. Een missie die de backbone wordt van de campagne. Personen met een beperking moeten in de maatschappij net zo 'mobiel' kunnen zijn als ieder ander - en ook zo worden gezien.

Concept

Ford lanceert de Handicab. Gratis taxi's die worden bestuurd door personen met een zichtbare fysieke beperking. Passagiers worden hiermee geconfronteerd en met hun vooroordeel daarover. Dit levert bijzondere ontmoetingen en verhalen op, waarbij vooroordelen worden beslecht en denkwijzen worden verruimd.

Media- en middelenstrategie

In juli 2017 wordt de Handicab gelanceerd met een publiciteitsevent dat landelijk free publicity oplevert en een conversatie start. De video van de Handicab wordt via paid media verspreid. In december 2017, op de Internationale dag voor mensen met een beperking, wordt het initiatief herstart via Koffietijd en een tweede persevent.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken