De Fanflight

De Fanflight

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
TRANSAVIA.COM
Bureau
Dorst & Lesser
Jaar
2013
Paginanummer
440

Nominatie 2013

Doelstelling

De doelstelling van de Fanflight valt uiteen in twee hoofddoelen. De eerste is het laten groeien van de fanbase van transavia.com. 100.000 Facebookfans was daarbij het doel. Daarnaast was het de bedoeling om het merk, transavia.com, gedurende de campagne onder de aandacht te brengen. De nadruk lag op het overbrengen van twee punten van het merk namelijk het brede aanbod in bestemmingen en het feit dat we graag naar onze klanten luisteren.

Doelgroep

De doelgroep voor deze campagne was een afspiegeling van de transavia.com doelgroep; mensen die samen naar hun vakantiebestemming vliegen en op Facebook met transavia.com en andere fans hun passie voor vliegvakanties delen. Daarbij hanteren we drie subgroepen namelijk stellen, vrienden en families.

Concept

De Fanflight was de eerste gecrowdsourcte vlucht waarbij de Facebookfans van transavia.com en Radio 538 de vlucht volledig hebben samengesteld. Van bestemming tot aan het eten aan boord van het entertainment aan boord en op locatie tot aan de dresscode. Alles is door fans bepaald door het uitbrengen van stemmen. Onder de deelnemers werden tickets voor de vlucht verdeeld.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie was gericht op het genereren van traffic naar de Facebook app die op de transavia.com en de Radio 538 Facebookpagina werd gehost. Hierbij is Radio 538 als mediapartner ingezet. De gedeelde doelgroep, ervaring met campagnes en langlopende samenwerking waren de belangrijkste redenen om samen te werken. In een uitgebreide campagne werd de Fanflight in redactionele en commerciële zendtijd onder de aandacht gebracht via Radio 538, 538TV en 538.nl. DJ's Barry Paf en Jens Timmermans waren het gezicht van de campagne en tijdens het evenement de ceremoniemeesters. Daarnaast is er actief ingezet op de owned media van transavia.com. Er was een filmpje aan boord van onze vliegtuigen, een gerichte nieuwsbrief en op alle social media kanalen werd de Fanflight benadrukt, ondersteund met advertising. Ook was er een PR plan om media aandacht te krijgen voor de Fanflight.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken