De Familie Paashaas

HEMA / XXS Amsterdam

award
Winnaar 2017

Bekijk deze campagne op pagina 316 van het SAN Jaarboek 2017.

Adverteerder
HEMA
Bureau
XXS Amsterdam
Account
Robin Verhoek, Francis Oud
Copy
René Verbong
Art
John de Vries
Strateeg
Joram Helmer
Opdrachtgever
Desiree Vernie, Ferry Buitenhuis, Pauline Marres, Sara Mok
Film/Productiemaatschappij
Halal Amsterdam
Editor
De Compound, MediaMonks
Muziek
Studio Hielke Praagman, Soundcircus
RTV-producer
Marcel Ossendrijver, Judith Kampman, Barbara Zwaaneveld, Karin Eckhardt
Fotografie
Barry Hullegie, Chuck studios
In samenwerking met
Fabrique
Nominatie
ja
Winnaar
ja
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van HEMA
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van XXS Amsterdam
Word geïnspireerd door winnaars in de categorie Retail
Meer Retail winnaars

Retail

Doelstelling

Het doel van de Paascampagne van HEMA is dat wanneer mensen aan Pasen denken, ze ook direct aan HEMA denken. De top of mind positie als het echte paas-warenhuis moet hoger dan plek 9 die HEMA in 2016 had. Commercieel gezien moeten drie categorieën een boost krijgen: voorjaarsmode, paasassortiment en food - minimaal +10% ten opzichte van het succesvolle vorig jaar Pasen.

Doelgroep

Pasen wordt door een groot deel van Nederland gevierd. HEMA richt zich in haar campagne primair op moeders met jonge kinderen omdat het assortiment van HEMA voor die groep het meest relevant is.

Strategie/Concept

HEMA wilde in 2017 Pasen claimen. Daarom haalden we niemand minder dan mister Paashaas himself in huis. Alsof het een ware celebrity endorsement betrof, waren hij en zijn familie in alle middelen die we inzetten hét gezicht van de campagne: van de eerste teaser editioral in Elle en Esquire, tot de allerlaatste snapchat post. Maar ze waren niet alleen het gezicht van de campagne, ze hielpen ons eveneens om de grootste paaseizoektocht ooit op te zetten in al onze 700 winkels door heel Europa.

Media- en middelenstrategie

De grote retailers vieren Pasen en maken allemaal gebruik van dezelfde Paas-cliché's; mooie gedekte tafels met kuikens, paastakken en eieren. De mediakracht waarmee de andere partijen een seizoen als Pasen kunnen claimen, heeft HEMA niet. Dus daarom moesten we het over een andere boeg gooien. Niet alleen het creatieve idee dat via de kickoffvideo en outdoor op PR en impact stuurt, maar ook met een verfijnde online video strategie waar de juiste doelgroep de juiste assortimenten en de juiste content kreeg geserveerd.

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen