De Eurofoodball Quiz

De Eurofoodball Quiz

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
TAKEAWAY.COM
Bureau
Wefilm
Jaar
2020
Paginanummer
445

Doelstelling

250.000 voetballiefhebbers organisch bereiken waarvan 20% actief deelneemt (50.000 spelers). De totale bereiksdoelstelling inclusief paid media is 15 miljoen.

Doelgroep

Voetballiefhebbers 18-35 jaar

Merkomschrijving

Takeaway.com is een maaltijd bezorgservice en een van de hoofdsponsoren van het EK voetbal.

Concept

Met het wegvallen van het EK ontstaat een voetballeegte. En niemand mag bij elkaar zijn, terwijl die behoefte extra groot is. Om dat te compenseren ontwikkelen we een interactieve EK quiz vol fragmenten die je vanaf de bank tegen je vrienden speelt: de EURO Foodballquiz. Met kans om EK-tickets te winnen.

Media- en middelenstrategie

Centraal staat een mobile quiz waarin je vrienden kan uitdagen en meespeelt voor een nationale highscore. Om de quiz te promoten ontwikkelen we 3 online video's. Een sfeerfilm die het sentiment van 'behoefte aan voetbal' voedt. Een film die laat zien hoe je met vrienden speelt. En tot slot een korte how to film. De voice over van de film is niemand minder dan FIFA stem John Motson. Korte polls op Insta en in banners creëren zin om trivia te spelen. En tot slot dagen we voetbalinfluencers en media uit hun eigen subpoules aan te maken en hun achterban uit de dagen. Van 433 tot AD.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken