De Eindejaarssprint

De Eindejaarssprint

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
POSTNL
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2020
Paginanummer
120

Nominatie 2020

Doelstelling

Corona-maatregelen, Black Friday, Sint, Kerst én een lockdown. Ingrediënten voor een giga eindejaarspiek met een continue spanning tussen het enorme aanbod aan pakketten en de maximale capaciteit van PostNL. Een logistieke wedstrijd die we alleen kunnen winnen door heel goed samen te werken met onze klanten. Daarom willen we webwinkels stimuleren om samen met ons de schouders eronder te zetten. Onze campagne heeft twee concrete doelen: grote pieken in de aanlevering van pakketten zoveel mogelijk voorkomen en sympathie en begrip creëren in het lastige en drukke coronajaar waarin onze zakelijke klanten niet altijd de dienstverlening hebben ervaren zoals ze die van ons gewend zijn. Zodat we samen voorbereid zijn op de drukste periode die de e-commerce markt ooit heeft gezien.

Doelgroep

Alle zakelijke klanten, van de grootste e-commerce bedrijven tot zolderkamer webwinkels. En natuurlijk de PostNL-toppers zelf, waarvan sommigen zelfs nachten doorwerkten.

Merkomschrijving

Wij willen de favoriete bezorger zijn. Door iedere dag bijzondere momenten te bezorgen en verbindend te zijn in de Nederlandse samenleving. Met onze mensen, de kracht van ons netwerk en slimme oplossingen helpen we zakelijke klanten succesvoller te zijn.

Concept

We ontwikkelen een thema dat onze gezamenlijke uitdaging goed symboliseert: de Eindejaarssprint. We trekken de vergelijking met de sportwereld en kiezen daarmee automatisch voor een hele eigen vorm- en spreektaal. Met de sympathieke sprintspecialist Churandy Martina en Racende Reporter Frank Evenblij in de hoofdrol laten we zien hoe we ons samen met onze klanten en partners goed voorbereiden op de belangrijkste race van het jaar en geven we concrete sprinttips voor meer eindejaarssucces. Met als belangrijkste tip: bouw je race goed op, verspreid de pakketten en geef het stokje goed door. Zo brengen wij onze klanten naar de finishlijn, waarbij we niet alleen hun coach zijn maar ook hun grootste supporter.

Media- en middelenstrategie

We bereiken onze sprinters met eDM's en online video's, die we ook verspreiden via LinkedIn. Op een landingspage zijn de sprinttips uitgebreider terug te lezen. En de finish? Die hebben we gehaald!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken