De Eersteklas Zorgverzekering

De Eersteklas Zorgverzekering

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ONVZ
Bureau
Open Now
Jaar
2021
Paginanummer
158

Doelstelling

Het merk ONVZ herpositioneren en onderscheidend uitdragen met een herkenbaar parapluconcept, zodat elke uiting optelt naar een nog sterkere beleving en klantwaardering.

Doelgroep

Individueel verzekerden 35-70 jaar, hoger opgeleid met een inkomen van minimaal 2x modaal. Daarnaast B2B doelgroepen als werknemers, werkgevers en verzekeringsadviseurs.

Merkomschrijving

ONVZ is een relatief kleine, onafhankelijke zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.

Concept

ONVZ is zorgverzekeraar in het hogere segment. Klanten zijn dan ook erg tevreden over de begeleiding en vrijheid die ONVZ biedt. Uit de gedragsanalyse bleek dat het voor conversie duidelijker moet zijn waarom ONVZ een premium zorgverzekering is en waarom dat voor jou relevant is. De premium positie van ONVZ moest concreter én explicieter gemaakt worden. We ontwikkelden een volledig nieuwe 360-campagne met de pay-off: ONVZ. Eersteklas zorgverzekering. Daarnaast onderbouwen we de pay-off met het benoemen van de concrete premiumdiensten als wachtlijstbemiddeling, snelzorg en second opinion. In de call to action spraken we bijvoorbeeld niet langer van 'overstappen' maar van 'upgraden' om meer aan te sluiten bij het premium gevoel maar bovenal om de natuurlijke barrière tegen overstappen te vermijden. Ook in de look & feel moesten er stappen gezet worden. Samen met fotograaf/regisseur Jaap Vliegenthart ontwikkelden we beeldmateriaal in de herkenbare kleurtinten van ONVZ en brachten we het 'premium gevoel' tot leven. Deze premium uitstraling voerden we in alle communicatie consistent door.

Media- en middelenstrategie

Omdat we onze leden uit een vrij kleine groep moeten halen met een relatief klein budget in vergelijking tot onze concurrenten moesten we extra slim zijn. We stopten met TV en kozen voor een dominante online aanpak gericht op particulieren en de BtB doelgroep. Met gerichte targeting is er zichtbaarheid gecreëerd met doelgroepspecifieke uitingen op plekken waar de twee doelgroepen zich online bevinden en op relevante en handmatig geselecteerde locaties met geo-targeting. De onlinecampagne werd aangevuld met radio, print en OOH binnen het umfeld van de doelgroep. Zo was OOH hoofdzakelijk zichtbaar rondom ziekenhuizen en rondom zakelijke omgevingen (zoals bv de Zuidas).
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken