De Digitale Rijpingskelder, voor bierliefhebbers met geduld

De Digitale Rijpingskelder, voor bierliefhebbers met geduld

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
HERTOG JAN
Bureau
Isobar
Jaar
2018
Paginanummer
380

Nominatie 2018

Doelstelling

Korte termijn: vergroten bekendheid rijpingsverhaal Grand Prestige, thuisrijpers flessen laten registreren. Lange termijn: premium uitstraling op gehele merk, verhogen verkoop Grand Prestige.

Doelgroep

Bierliefhebbers

Merkomschrijving

Bij Hertog Jan gebeurt alles 'Uit Liefde voor Bier'. Dat proef je in de passie van de brouwers, de idyllische brouwerij in Arcen en de op eigen wijze gebrouwen, kwalitatief hoogstaande bieren. Dit alles wordt al jaren consistent ingezet om het merk te bouwen. Kroonjuweel van de brouwerij, Grand Prestige, is dankzij het halo-effect op het gehele merk een belangrijke merkbouwer. Ook is het één van de weinige bieren die gerijpt kan worden. De smaak evolueert naar een portachtige, complexe smaak. Vanuit de rijpingskelder in Arcen heeft dit rijpingsverhaal door de jaren heen al vele liefhebbers geïnspireerd om thuis te rijpen.

Concept

Een bier met een bijzonder verhaal verdient een bijzondere ervaring. De Digitale Rijpingskelder is een platform dat meerijpt met je fles. Na het invullen van de productiecode begeleidt meesterbrouwer Gerard van den Broek het rijpingsproces en stoomt hij je klaar voor het moment waarop je optimaal van je fles Grand Prestige kunt gaan genieten. Elk voltooid jaar geeft toegang tot een nieuw hoofdstuk waarin Gerard vertelt over de smaakevolutie in de fles en het degusteren van het bier. De volledige ervaring is alleen weggelegd voor liefhebbers met geduld. De Digitale Rijpingskelder geeft elke fles Grand Prestige nog meer waarde, voor zowel liefhebber als merk. De slimme contentdistributie verspreid over 6 jaar creëert een ongeëvenaarde merkervaring. Naast de helpende hand die het platform biedt, zet het ook alle communicatie over Grand Prestige kracht bij en geeft het potentieel voor gepersonaliseerde e-commerce.

Media- en middelenstrategie

Fase 0: Digitale Rijpingskelder integreren met Grand Prestige zelf via etiketten, brouwerijwinkel en website. Fase 1: Lancering voor fans op 3e editie Grand Prestige dag en verspreiding via email, Facebook en PR om de flessen die al liggen te rijpen geregistreerd te krijgen - Fase 2: Bierliefhebbers bereiken met het rijpingsverhaal via social media, YouTube en advertorials op o.a. Quest met de vraag 'Ben jij een bierliefhebber met geduld?' - Fase 3: De komende jaren meer...
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken