De boer op met Diane

De boer op met Diane

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ZUIVELHOEVE
Bureau
Sanoma | SBS - Initiative Tomorrow
Jaar
2016
Paginanummer
492

Doelstelling

Sinds 1981 maakt familiebedrijf Zuivelhoeve BOER'N YOGHURT®. Met hun lokale, persoonlijke en eerlijke aanpak onderscheiden ze zich. Bij Zuivelhoeve geloven ze: 'Als je weet wat je eet, proef je meer'. Daarom werd hun bijzondere verhaal verteld om zoveel mogelijk shoppers te motiveren Zuivelhoeve te kopen, vanwege waardering voor de waarden en afkomst.

Doelgroep

Vrouwen 30-55 jaar

Concept

Diane Roerink begon 30 jaar geleden vanuit een klompenschuur yoghurt te maken met melk van de koeien die haar man hield. Buurtbewoners kwamen bij haar langs voor een praatje en kochten een emmer yoghurt. Een verhaal over eerlijk, persoonlijk en dichtbij, verteld door diegene die dat het beste kan: Diane zelf. In 'De boer op met Diane' ging ze op bezoek bij de boerderijen waarvan Zuivelhoeve verse weidemelk haalt. Daar sprak ze over thema's die belangrijk zijn voor alle vrouwen uit de doelgroep, zoals carrière keuzes van de kinderen, een man die veel werkt en omgaan met borstkanker. Deze thema's worden uitvergroot op een boerderij, wat mooie video afleveringen en ijzersterke columns opleverde. Waarbij je als kijker concludeerde: als het daar vandaan komt, dan moet het wel onmeunig lekker zijn.

Media- en middelenstrategie

'De boer op met Diane' is doorvertaald in een videoserie op Libelle TV, artikelen op Libelledaily, advertorials en columns in Libelle en in social posts en is breed aangejaagd via o.a. NU.nl en lindanieuws.nl. Het concept is zelfs on-pack en op de winkelvloer verwerkt. De uitkomst van het onderzoek onderstreepte de impact. De branded content zorgde voor een stijging van de spontane naamsbekendheid (+21%) en had een significant effect op imago en aankoopintentie. Winkelvloer demo's en clip ons op het product stimuleerden de herkenning, waardoor de rotatie steeg. Dit grote succes was te danken aan de 360 cross-mediale insteek waardoor de zichtbaarheid onder de doelgroep enorm was. En die vond de content onderscheidend en geloofwaardig. Iets dat de vakpers ook zag: Adformatie en Nederlands Medianieuws waren lovend.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken