De Boer & de boer: De reis van koffiebes tot kopje

De Boer & de boer: De reis van koffiebes tot kopje

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
NESPRESSO
Bureau
BrandDeli
Jaar
2016
Paginanummer
254

Winnaar 2016

Doelstelling

Positionering van Nespresso als de referentie voor de hoogste kwaliteit premium koffie versterken, resulterend in een stijging van het merkimago.

Doelgroep

'Koffie connaisseur' (30-55 AB1): koffieliefhebber en fijnproever met een grote interesse voor het verhaal achter het product.

Concept

Nespresso heeft een bijzonder sterke positionering als premium lifestyle merk, mede dankzij de internationale campagnes met George Clooney. De directe betrokkenheid bij elke stap van het productieproces om de hoogste kwaliteit koffie te kunnen garanderen is echter minder bekend. Nespresso ontwikkelde daarom lokaal de storytelling campagne 'De Boer & de boer: De reis van koffiebes tot kopje'. Mini-documentaires van hoge kwaliteit en interactieve 360° content laten de details zien van het productieproces van de Nespresso koffie in het land van herkomst, in dit geval Colombia. De campagne vertelt een eerlijk verhaal waarin de toewijding van Nespresso en de passie van lokale koffieboeren centraal staan. Fotografe Sacha de Boer brengt het verhaal, haar journalistieke achtergrond maakt haar nieuwsgierig en kritisch tegelijkertijd.

Media- en middelenstrategie

Dankzij een geïntegreerde media-aanpak van owned, earned en paid media is de juiste content op de juiste platformen uitgezet, op een consistente en impactvolle manier. De doelgroep van Nespresso sluit naadloos aan bij die van National Geographic, Discovery Channel en 24Kitchen, dus de mini-docu's worden in het passende umfeld van deze zenders uitgezonden. Op een interactief online platform kan de consument in 360° zelf rondkijken op de koffieplantages, met een virtuele camera een fotoreportage maken en andere content bekijken. In Nespresso boutiques zet de consument letterlijk een stap in de koffieplantages met behulp van een virtual reality bril. De foto's van Sacha de Boer, met het verhaal erachter, zijn te zien tijdens een foto-expositie in het Scheepvaartmuseum en in een samenwerking met National Geographic Magazine. Tot slot is een speciale koffieselectie verkrijgbaar.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken