De bank anno nu

De bank anno nu

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
Selmore
Jaar
2011
Paginanummer
142

Doelstelling

Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen zegt dat je 'De bank anno nu' bent, maar het ook echt bent? Eind 2010 heeft ABN AMRO zich opnieuw gepresenteerd als 'De bank anno nu'. In 2011 werd dit verder ingevuld aan de hand van een bewijsvoerings-campagne die laat zien dat ABN AMRO nog steeds de meest professionele en deskundige bank van Nederland is, door te handelen met oog en oor voor de realiteit.

Doelgroep

Deze bewijsvoerings-campagne richt zich op een brede groep Nederlanders met een brede financiële behoefte. Mensen 'die iets willen in het leven' en daarom ook veel van hun bank verlangen.

Concept

2011 stond in het teken van de bewijsvoering van de belofte dat ABN AMRO 'De bank anno nu' is. Door te laten zien dat ABN AMRO begrijpt wat inzichten 'anno nu' zijn en daar ook echt wat mee doet. Met producten anno nu. 'De bank anno nu' is het guiding principle van elke campagne. Zo ontstond een mix van campagnes over overzicht anno nu (het financieel dagboek), bankieren anno nu (mobiel bankieren), hypotheken anno nu en financieren anno nu: op zoek naar de ja. Een anno-nu-klantinzicht leidde steeds naar een concrete anno-nu oplossing. Zoals in de anno-nu-launchcampagne van september 2010 al werd aangekondigd: geen vage ideeën voor de toekomst, maar concrete oplossingen voor vandaag.

Media- en middelenstrategie

Met een vaste mix van middelen werd steeds een breed publiek bereikt om zo - naast een specifieke propositie bekendheid - te laten zien hoe anno nu ABN AMRO is. In het geval van 'financieel dagboek' en 'mobiel bankieren' speelden outdoor, radio, online en TV een grote rol bij het bouwen aan bekendheid en zichtbaarheid. Een uitgebreide online activatie zorgde voor verdere invulling van de boodschap.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken