Dat verwacht je niet voor zo’n prijs

Dat verwacht je niet voor zo’n prijs

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
Sunweb
Bureau
N=5
Jaar
2010
Paginanummer
522

Nominatie 2010

Doelstelling

Groeien door de spontane bekendheid en het onderscheidend vermogen te vergroten, zodat bestaande maar vooral ook nieuwe klanten bewust kiezen voor Sunweb.

Doelgroep

Vrouwen van 20 tot 49 jaar die voor hun gezin een vakantie boeken.

Concept

Er is nauwelijks onderscheid in de markt van goedkope zon- en sneeuwvakanties. Consumenten kijken alleen naar prijs en bestemming, waardoor de aanbieders alleen prijzen en bestemmingen communiceren. Sunweb wil zich hiervan onderscheiden door voor dezelfde scherpe prijs meer zorg en persoonlijke aandacht te bieden en daardoor de verwachtingen van klanten overtreffen. Deze strategie werd vertaald naar een creatief concept waarin een 'echte' Nederlander denkt dat hij steeds zal moeten bijbetalen. Hij komt bedrogen uit. Zo veel goede zorgen. Dat verwacht hij niet voor zo'n prijs.

Media- en middelenstrategie

De middelenstrategie bestaat uit twee niveaus: 1) positioneren en 2) activeren. Televisie wordt als positionerend medium ingezet omdat televisie bij uitstek geschikt is om de goede zorgen en persoonlijke aandacht te emotionaliseren. Bovendien staat tv garant voor een groot bereik in de doelgroep. Naast een hoofdfilm worden verschillende kortere films ingezet om specifieke serviceproposities te communiceren. Print, radio en online worden primair activerend ingezet. Deze media zijn daarin bewezen succesvol voor Sunweb.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken