Dat smaakt naar thuis

Dat smaakt naar thuis

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
VERKADE
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2018
Paginanummer
296

Doelstelling

Verkade is één van Nederlands meest geliefde merken met een rijke historie. Maar het merk is door de komst van nieuwe merken en huismerken onder druk komen te staan; Nederland houdt van het merk, maar Nederland is Verkade ook een beetje vergeten. De bekendheid (zowel spontaan als geholpen) en de relevantie van het merk lopen terug. Doel van deze campagne is om de bekendheid van het merk te verhogen.

Doelgroep

Primaire doelgroep is 45-80. Secundair 25-45.

Merkomschrijving

De Koninklijke Verkade maakt sinds 1886 de lekkerste koekjes en chocola voor bij de thee en koffie. Verkade is het merk dat al jaren bij Nederland letterlijk op de koffietafel staat, in de koekla ligt en onderdeel is van die echte Hollandse gezelligheid.

Concept

Om Verkade weer herkenbaar te maken, introduceren we een merkconcept met een vernieuwde maar vertrouwde beeldtaal. Een merk concept dat inspeelt op het gevoel dat Nederland al heeft met Verkade; met het thema 'Dat smaakt naar thuis' zetten we Verkade neer op een eigentijdse manier die op een authentieke wijze teruggrijpt naar een gevoel dat Nederland herkent. Verkade komt namelijk al jaren bij mensen over de vloer, ligt in koektrommel, is te vinden in de la met lekkernij. Verkade staat voor die echte Hollandse gezelligheid. Eigenlijk staat Verkade voor het ultieme thuisgevoel. In de uitingen maken we gebruik van distinctive brand assets van Verkade; iconische beeldtaal die samen met de iconische producten van Verkade zorgen voor een herkenbaar merk.

Media- en middelenstrategie

Doel van de campagne is om het merk weer onder de aandacht te brengen onder een groep met teruglopende penetratie. Daarom is gekozen voor een mix tussen ATL media die snel een groot bereik kunnen opbouwen in combinatie met een online mix om binnen de beoogde doelgroep een boost te geven aan penetratie. Hier is zowel gebruik gemaakt van online display, social content en pre-rolls die door middel van retargeting de juiste doelgroep, op het juiste moment met de juiste boodschap weten te raken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken