Dat is het lekkere van Optimel.

Dat is het lekkere van Optimel.

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
FRIESLANDCAMPINA / OPTIMEL
Bureau
N=5
Jaar
2013
Paginanummer
296

Nominatie 2013

Doelstelling

Versterken van de spontane bekendheid en merkvoorkeur door Optimel te herpositioneren van functioneel merk, dat staat voor gezond en caloriearm, naar een meer emotioneel merk, dat vrouwen echt begrijpt en dat staat voor lekker genieten zonder zorgen achteraf. Dit zal leiden tot stevige groei in marktaandeel.

Doelgroep

Alle vrouwen die zich weleens druk maken over hun uiterlijk en hun gewicht.

Concept

Veel vrouwen worstelen bij 'lekker' eten en drinken continu met de zorg om hun uiterlijk en hun figuur. Er is altijd een stemmetje in hun hoofd dat zegt: 'oh, lekker', maar ook 'oh, shit'. Zuivelmerk Optimel (geen vet en geen suiker toegevoegd) bevrijdt vrouwen even van die strenge zelfevaluatie. In de televisiecommercials laten we dat letterlijk zien doordat Sanne, de zorgeloze Optimelvrouw, haar overkritische alter ego het zwijgen oplegt. In print vertalen we het tweede stemmetje naar 'denkwolkjes' waarin we de doelgroep aan het woord laten en waarbij ze zichzelf vertellen dat zorgeloos genieten goed voor je is. Want dat is de belofte: met Optimel kun je lekker genieten zonder schuldgevoel. Optimel zegt daarom: doe maar lekker, het mag. De toon van de campagne is laagdrempelig, 'tongue in cheek' en een beetje vriendinnen onder elkaar. Met Optimel laten we zien dat een gekoeld zuivelproduct wel degelijk warm kan zijn.

Media- en middelenstrategie

Om de vrouwelijke doelgroep te bereiken en te raken, werd gekozen voor stevige aanwezigheid op televisie met meerdere commercials. Dit werd ondersteund door print in het relevante umfeld van de doelgroep, waarin vanuit het perspectief van de doelgroep werd gecommuniceerd. Outdoor werd ingezet om snel bekendheid op te bouwen en trial te stimuleren. Optimel heeft een grote en actieve Facebookgroep. Via dit kanaal werd actief de interactie opgezocht. Juist hier kon Optimel zich gedragen als echte vriendin.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken