Dan heb je ’t begrepen!

Dan heb je ’t begrepen!

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
WERKSPOT
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
138

Doelstelling

Werkspot - opgericht in 2005 - is marktleider op het gebied van online klusaanbesteding. Er werden echter nooit grote publiekscampagnes gevoerd. De (on)bekendheid van Werkspot was dan ook een beperking voor de sterke groeiambities. Doel voor 2014 was om de Toma van 6% te laten stijgen naar 10% (resultaat: een verdubbeling tot 12%). En het aantal geplaatste klussen van 170.00 naar 204.000 (resultaat: 221.000). Doel voor de vakmannen was om het aantal abonnementen te laten groeien van 3100 naar 4200 (resultaat: 4024).

Doelgroep

Nederlandse gezinnen met een eigen huis. Met de nadruk op de Randstad en hoger welstandig. Daarnaast richt Werkspot zich uiteraard op de vakmannen.

Concept

Uit onderzoek van XXS blijkt dat mannen en vrouwen op een heel andere manier naar klussen in huis kijken. Voor vrouwen is iedere klus even belangrijk. Het repareren van een lekkende kraan is net zo belangrijk als die nieuwe keuken. Mannen maken een duidelijk onderscheid tussen kleine klusjes ('die mogen best even blijven liggen, wat maakt dat uit') en grote klussen. Als gevolg van dit verschil ontstaat wrijving in het gezin en blijven klussen liggen. Werkspot wordt geïntroduceerd als het merk dat de harmonie in de Nederlandse gezinnen gaat herstellen. Met de belofte 'Klus klik klaar' laten we zien dat geen enkele klus meer uitgesteld hoeft te worden.

Media- en middelenstrategie

Om de ambitieuze groei in naamsbekendheid in een jaar te realiseren (met beperkt mediabudget), moesten we inventief zijn. PR, social en vakbladen zijn ingezet naast de traditionelere media - zoals radio en tv - om bereik op te bouwen. Naast bought media hebben we met earned media (o.a. Telegraaf, nu.nl en FD) een bereik van ruim 90 miljoen gerealiseerd. Met een mediabudget van 1 miljoen euro is de totale awareness van Werkspot in 2014 gestegen van 19% naar 33%.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken