Daar wordt iedereen beter van

Daar wordt iedereen beter van

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT
Bureau
The Odd Shop
Jaar
2017
Paginanummer
280

Doelstelling

Antibioticaresistentie kan doodsoorzaak nr. 1 worden als we niet optreden. Doel van de campagne is om de verantwoordelijkheid van zorgprofessionals te stimuleren in het omgaan met en het voorschrijven van antibiotica.

Doelgroep

Zorgprofessionals in humanitaire en veterinaire zorg.

Merkomschrijving

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Concept

We vroegen zorgprofessionals zich uit te spreken voor een goed antibioticabeleid door ze hun handtekening te laten zetten onder een convenant. Een handtekening opgebouwd uit bacteriën. Minister Schippers gaf het startschot door haar eigen bacteriehandtekening te zetten in een petrischaal. Het creëren van een virtuele bacteriehandtekening werd daarna mogelijk via een online tool. Zo werd de inzet van alle professionals zichtbaar en stimuleerden we het gevoel van een gedeelde verantwoordelijkheid.

Media- en middelenstrategie

De campagne riep op om een handtekening te zetten op daarwordtiedereenbetervan.nl/handtekening. Korte documentaires op de site brachten verdieping. Een ambassadeursteam bezocht ziekenhuizen om extra handtekeningen te werven. Via brancheverenigingen werden campagnemiddelen en toolkits per sector verspreid.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken