CZ doet alles voor betere zorg

CZ doet alles voor betere zorg

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
CZ
Bureau
LEMZ
Jaar
2015
Paginanummer
112

Nominatie 2015

Doelstelling

Bewijs de pay-off en claim van Zorgverzekeraar CZ 'Alles voor betere zorg' in een integere campagne. Om daarmee CZ meer profiel te geven als betrokken en betrouwbare zorgverzekeraar die verzekerden en hun omgeving helpt met informatie, advies en begeleiding naar de beste zorg.

Doelgroep

Nederlanders 18+.

Concept

CZ doet écht alles voor betere zorg. Waar de meeste andere zorgverzekeraars zich focussen op het vergoeden van zorg, biedt CZ ook praktische hulp. Met echte oplossingen voor echte problemen van echte CZ-verzekerden, bewijst CZ dat ze directe toegevoegde waarde biedt als mensen hulp en ondersteuning nodig hebben in de zorg.

Media- en middelenstrategie

CZ kiest er nadrukkelijk voor in juni - buiten het gebruikelijke switchmoment - een merkcampagne te voeren die haar inzet voor mantelzorgers en dementie toont.
Een documentaire tv-commercial volgt het Zeeuwse echtpaar Ben (84) en zijn vrouw Jopie (83). Zij zijn liever druk met leven dan met dementie. CZ helpt dochter en mantelzorger Leida daarom met het vinden en regelen van zorg, zodat er meer tijd is voor mooie momenten met haar ouders.
Dit echte verhaal wordt verder doorvertaald in radio, print, online en CZ-media. Op CZ.nl/dementie kunnen mantelzorgers meer informatie vinden over de diensten van CZ. Ze kunnen advies en ondersteuning krijgen van het CZ Zorgteam, zich aanmelden voor een lotgenotenbijeenkomst in hun buurt, een onlinecursus dementie volgen of de Dementia-App downloaden.
De impact van de documentaire-aanpak vertaalt zich in hoge scores van merkbekendheid, attentiewaarde, novelty en likeability. Het versterkt het imago van CZ als betrouwbare zorgverzekeraar tot het hoogste niveau van de afgelopen drie jaar. De lijn van echte verhalen wordt doorgezet in overige consumentencampagnes.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken