Crimediggers 2016

Crimediggers 2016

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
POLITIE
Bureau
Steam
Jaar
2016
Paginanummer
88

Doelstelling

Werving van digitale rechercheurs. Kwaliteit van sollicitaties verbeteren. Plus de doelgroep laten zien en ervaren dat ICT ook politiewerk is.

Doelgroep

HBO/WO-ICT, 25-44 jaar. ICT'ers willen iets dóen. Het 'willen oplossen en doorgaan tot dat lukt' past sterk bij het recherchewerk.

Concept

De serious game #crimediggers laat je ontdekken hoe relevant je ICT-skills zijn bij recherchewerk. De game is gebaseerd op de actuele politiepraktijk. Fictie en werkelijkheid lopen door elkaar heen, met uitstapjes naar het werkelijke dark web. Ook de campagne rondom de game is verweven met het spel, met o.m. verborgen data in het audiospectrum van de radiospotjes. Omdat Crimediggers direct bij de start al een groot succes voor de werving is, geven we de experience regelmatig weer nieuwe verhaallijnen. Rondom de online game organiseren we live events waarin kandidaten onder hoge druk een echte zaak moeten oplossen. Zo is er #CrimediggersLIVE georganiseerd waarin 500 deelnemers verdeeld over 25 teams, binnen 1,5 uur, met elkaar een case moesten oplossen. Bovendien geven we korte video's vrij waarin echte digitaal rechercheurs een inkijkje geven in hun werk. Deze films zijn op basis van verschillende thema's binnen de digitale opsporing. En het bijzondere is: de informatie die ze onthullen over hun specifieke werkwijze is direct weer toepasbaar in de online game.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie laat de doelgroep van binnenuit over #crimediggers communiceren via een samenwerking met o.a. Tweakers. Andere media (videotrailer/radio/banners) waren onderdeel van de challenges. De testimonial films, verspreid via allerlei techblogs, gingen over specifieke technische onderwerpen die de doelgroep weer kon gebruiken om de challenges op te lossen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken