Creative Press Challenge

Creative Press Challenge

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
DE PERSGROEP NEDERLAND
Bureau
Thijs Biersteker + Pieter van de Heuvel (Moore), thispagecannotbefound.com
Jaar
2014
Paginanummer
46

Nominatie 2014

Doelstelling

Reclamemakers inspireren over de kracht van print als reclamemedium met een briefing om nooit te vergeten.

Doelgroep

Creative directors van de top van de Nederlandse reclamewereld zijn uitgenodigd om hun beste talent te selecteren voor deelname.

Concept

De Creative Press Challenge is een jaarlijkse competitie die reclamemakers uitdaagt om terug te gaan naar de kern. Om de identiteit van een goed doel terug te brengen naar één advertentiepagina. Elk jaar wordt een ander doel gekozen, dit jaar de Stichting voor Vluchtelingstudenten (UAF). Deelname is alleen op uitnodiging. In 2013 vond de eerste editie plaats en het werd een prijswinnend concept. Om in 2014 opnieuw de reclamewereld te verrassen, is een virtual reality 'Insights Installatie' gebouwd om deelnemers hun briefing te geven. Zij konden al rennend op een loopband, met een Oculus Rift op, ervaren hoe het voelt om als vluchteling te rennen voor je leven. Een intensieve, inspirerende en leerzame ervaring, waarmee deelnemers inzichten verzamelden die een gewone briefing nooit zou kunnen geven. Meer dan honderd creatieven deden mee, wiens werk beoordeeld is door een vakjury. Het winnende werk is met exclusief interview geplaatst in de Volkskrant.

Media- en middelenstrategie

Creative directors van diverse reclamebureaus zijn via een DM benaderd. Daarbij zaten schoenveters met unieke deelnamecodes, waarmee deelnemers zich konden registreren. Ook zijn er diverse wildcards toegekend. Tijdens de drukbezochte kick-off avond is de 'Insights Installatie' gelanceerd. In de daarop volgende weken hebben de ruim 100 creatieven één voor één hun briefing ontvangen door het vluchtelingenverhaal zelf te ervaren in de installatie. Daarna is er een casevideo breed verspreid binnen de reclamewereld om het concept uit te leggen. Op creativepresschallenge.nl vonden deelnemers informatie over de wedstrijd, de juryleden en het inzenden van hun werk. De Volkskrant en onze mediapartners (Amsterdam Adblog, Creatie en Marketing Tribune) hebben gezorgd voor veel free publicity.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken