Cortina E-U4 Transport Mini, ’s werelds eerste e-bike voor kids

Cortina E-U4 Transport Mini, ’s werelds eerste e-bike voor kids

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
CORTINA
Bureau
Online Activatiebureau Triggerfish
Jaar
2017
Paginanummer
392

Doelstelling

Cortina is hét lifestylemerk onder de stadsfietsen. Sinds enkele jaren heeft Cortina ook e-bikes. Met haar hippe e-bikes wil Cortina het stoffige imago doorbreken en hét e-bike merk worden voor de jonge generatie. De campagne moet spraakmakend zijn, imagoverandering teweeg brengen, dealervoorkeur creëren én opgenomen worden in de lijstjes met beste 1 april-grappen.

Doelgroep

Cortina-fietsers en geïnteresseerden in e-bikes in de leeftijd van 8-45 jaar.

Merkomschrijving

Dutch Fashion Bikes

Concept

Cortina lanceert 's werelds eerste e-bike voor kids vanaf 8 jaar. 'Maar een e-bike voor kids die 25 km/u gaat, is dat niet een beetje onverantwoord?' horen we jullie denken. Laat dat nou precíes de reactie zijn die we willen uitlokken. Leuk detail: ook binnen Cortina weet slechts een handvol medewerkers dat het een 1 april-grap is!

Media- en middelenstrategie

Om de e-bike te lanceren, is een introductievideo en productinformatie ontwikkeld. Voor de verspreiding is ingezet op social media, Google Display en influencers. Sales was niet op de hoogte van de grap en heeft de kids e-bike met succes aan dealers verkocht. Gezien het beperkte budget waren buzz en free-publicity essentieel.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken