Coop Eurovisie Songfestival-campagne

Coop Eurovisie Songfestival-campagne

Categorie
Retail
Adverteerder
COOP SUPERMARKTEN
Bureau
GUC Agency (becoming iO)
Jaar
2021
Paginanummer
328

Doelstelling

Ontwikkel een geïntegreerde merk- en activatiecampagne, waarmee Coop zich presenteert als Nationaal Partner van het Eurovisie Songfestival (ESF) in Rotterdam. Geef op een opmerkelijke, sympathieke manier concreet invulling aan de ambitie van Coop om een meer spraakmakend merk te zijn met een ‘touch’ naar diversiteit, toegankelijkheid, verbroedering en positieve verandering. Én waarmee Coop zich presenteert als een nationale, trotse oranje supermarkt.

Doelgroep

ESF-fans en Coop-klanten, die van het ESF houden. Die klanten kunnen we opsplitsen in vijf persona’s. Hierbij is ‘Monique’ de belangrijkste (M/V, midden 40, gezin, woont door heel Nederland). Kijkers van de televisie-liveshows hebben een gemiddelde leeftijd tussen 47 en 51 jaar. De digital fans zijn jonger en moderner: 60% vrouw, 70% jonger dan 34 jaar, YouTube-kijker: 77% tussen 18 en 35 jaar.

Merkomschrijving

Vanuit het archetype ‘de betrokken voorvechter’ wil Coop zich neerzetten als een merk, dat ergens voor staat en zich als zodanig manifesteert. Met de ambitie om de meest betrokken supermarkt van Nederland te zijn, wil het zich onderscheiden van de concurrentie door als merk meer spraakmakend zijn. Dit mede ingegeven door de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, die om een scherper profiel vragen op thema’s als gezondheid, voedselverspilling, diversiteit en inclusie. Daarnaast wil Coop mensen van verschillende pluimage verbinden en inspireren en motiveren om beter voor zichzelf, voor elkaar en voor hun leefomgeving te zorgen. Zo wil Coop daadwerkelijk invulling geven aan de overall belofte en pay off: Samen maak je ’t verschil.

Concept

Het ESF is een van de weinige evenementen in de wereld, waarin zó sterk de kracht van samen wordt uitgedragen. Dat maakt, dat het ESF en Coop perfect bij elkaar passen. Zo laat de TVC zien hoe mensen – hoe verschillend ze ook zijn – samen plezier aan muziek beleven door hun oordopjes – vaak het symbool van individualisme en geslotenheid – juist nú met elkaar te delen. T.b.v. de campagne is tevens een promotionele win-actie ontwikkeld. Én unieke producten, zoals popcorn, tompoezen en een unieke Open Up (thema ESF) cava.

Media- en middelenstrategie

TV; radio; OOH; website; social media.; PR en free publicity.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken