Continue the Ride

Continue the Ride

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
TEAM JUMBO-VISMA & CATAWIKI
Bureau
TDE
Jaar
2020
Paginanummer
399

Nominatie 2020

Doelstelling

De verkoop van 28 speciale Bianchi-fietsen tegen een zo hoog mogelijk bedrag en op een passende manier afscheid nemen van partner Bianchi.

Doelgroep

Wielrenners, wielerliefhebbers en verzamelaars wereldwijd.

Merkomschrijving

Team Jumbo-Visma is hét professionele wielerteam van Nederland en in 2020 het beste team ter wereld op basis van prestaties in UCI wedstrijden.

Concept

Door corona kon de fysieke eindejaarsverkoop van fietsen niet doorgaan. Met het aantrekken van nieuwe partner Catawiki realiseerden we een online veiling. Om de waarde van de fietsen te verhogen en afscheid te nemen van Bianchi, hebben we ons gefocust op de bijzondere en emotionele verhalen van de renners en hun fiets. De resultaten? De fietsen werden voor het dubbele van de doelstelling verkocht, 16 miljoen digitale impressies en een nieuw partnership met Catawiki.

Media- en middelenstrategie

Een geraffineerde contentdistributieplanning met 300 uitingen was nodig met het oog op 100% owned en earned media. Alle kanalen van renners en ploeg zijn ingezet op social, van Strava tot Insta. Daarnaast de inzet van persberichten, een bestaande barterdeal met Het Laatste Nieuws, eigen website en e-maildatabase.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken