Connected Lounge on Tour

Connected Lounge on Tour

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
TELE2
Bureau
De Ondernemer Marketing Services
Jaar
2018
Paginanummer
140

Nominatie 2018

Doelstelling

Tele2 is zich recentelijk naast het grootzakelijk segment ook gaan focussen op het MKB-segment, met een meer standaard portfolio van telefonie diensten. De opdracht: vergroot de bekendheid en voorkeur in het MKB en genereer salesleads.

Doelgroep

MKB ondernemers (2-250 fte)

Merkomschrijving

Tele2 is de challenger van de zakelijke markt. Met een eigen 4G-mobiel en glasvezelnetwerk wil Tele2 dat iedere ondernemer zorgeloos kan communiceren. Met Tele2 doe je zaken slimmer en voor minder!

Concept

Telecom an sich is niet interessant voor ondernemers. Bereikbaarheid en productiviteit wel, want dat leidt tot meer omzet en efficiency. Hoe verpak je dit in een treffende campagne? Tele2 heeft sinds 1 jaar in het FC Utrecht stadion een demoruimte "Connected Lounge". Hier kunnen prospects de zakelijke oplossingen van Tele2 ervaren. Met succes, vrijwel alle bezoekers worden klant bij Tele2. Deze inzichten zijn vertaald naar de campagne "de Connected Lounge on tour". Een roadshow langs 11 steden en het ondernemerscongres Week-van-de-Ondernemer. Bekende trendwatchers zorgden voor een must see programma. En in de campagne werden mede-ondernemers en experts aan het woord gelaten om hun verhaal te delen over slim toepassen van moderne communicatie voor het vergroten van bereikbaarheid en productiviteit. Immers, ondernemers luisteren eerder naar mede-ondernemers en experts, dan naar een telecombedrijf.

Media- en middelenstrategie

Het concept is vertaald naar een uitgekiende mediastrategie. Elke 'eventcyclus' werd aangejaagd d.m.v. branded interviews met lokale MKB-ondernemers en gepubliceerd op deondernemer.nl en De Ondernemer-pagina in de regionale Persgroep titels. Online advertising op de Persgroep nieuwssites zorgde voor landelijke zichtbaarheid en traffic naar de interviews en aanmeldpagina van de events. Het callcenter van De Ondernemer werd ingezet om bezoekers te werven. Direct na elk event ontvingen bezoekers een follow-up mail met downloadlink naar de keynote. En met belacties in het callcenter van De Ondernemer werd het Tele2 salesteam op scherp gezet om geworven leads zo effectief mogelijk op te volgen. Door één integraal jaarplan kwamen zichtbaarheid, voorkeur en leads creëren logisch samen. Leidend tot een sterke over-performance op de ambitieuze merk- en lead- doelstellingen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken