Collectieve Inkoop Energie

Collectieve Inkoop Energie

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
VERENIGING EIGEN HUIS
Bureau
KINGSDAY
Jaar
2015
Paginanummer
152

Doelstelling

Vereniging Eigen Huis was ooit de eerste met Collectieve Inkoop van Energie. Inmiddels zijn vele nieuwe aanbieders gevolgd. Hoe kunnen we in een verzadigde markt toch succesvol blijven?

Doelgroep

De slapers. Eigenwoningbezitters/ huiseigenaren die nog nooit zijn overgestapt.

Concept

Campagnes voor Collectieve Inkoop staan altijd in het teken van harde euro's. Het financiële voordeel dat je kunt behalen. Alle consumenten die daar gevoelig voor zijn, zijn inmiddels wel overgestapt. Om 'slapers' in beweging te krijgen, zullen we dus uit een ander vaatje moeten tappen.

Daarom hebben we niet het voordeel, maar de belofte van het merk Vereniging Eigen Huis centraal gesteld. Als lid van Vereniging Eigen Huis sta je sterker door de kracht van het collectief. Een belofte die we verbeelden met de zogenaamde 'collectieve mens'. Een individu dat in lagen is opgebouwd uit verschillende leden. Dit is het creatieve bewijs dat we samen veelzijdiger, slimmer, indrukwekkender én uiteindelijk sterker zijn.

Een positieve emotie die krachtiger blijkt dan het platte voordeel. Het bewijs dat het bouwen van merken en het in beweging brengen van mensen uitstekend samen kunnen gaan.

En is de doelstelling gehaald? Ruimschoots. In een markt met maar weinig onderscheid, weet Vereniging Eigen Huis - tegen ieders verwachting in - zelfs beter te scoren dan voorgaande jaren. Het financiële voordeel blijkt inmiddels randvoorwaarde geworden. De meerwaarde zit weer in het merk.

Media- en middelenstrategie

De middelen strategie hebben we ingezet volgens het touch-tell-sell model. Touch: de merkbelofte 'sta sterker' verbeelden we op tv. Tell: we informeren de doelgroep over het aanbod met radio, online advertising en de website. Sell: de website, het eigen magazine, DM en social zetten we actiematig in met een concreet overstap-aanbod. Zo sta je als eigenwoningbezitter weer sterker.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken