Coca-Cola; The most magical gift you can give is yourself

Coca-Cola; The most magical gift you can give is yourself

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
COCA-COLA
Bureau
UM Nederland
Jaar
2020
Paginanummer
262

Doelstelling

Claim de kerstgedachte en stimuleer aankoop in lijn daarmee.

Doelgroep

Frisdrank drinkers 20-59 & Tieners

Merkomschrijving

Coca-Cola = Kerst! De kerstgedachte van samenzijn en geluk zit diep in het merk DNA en is de basis van de jaarlijkse kerstcampagne.

Concept

Na een mediastop van enkele maanden was Coca-Cola na de zomer terug in de media met de campagne #OpentoBetter. In combinatie met de culturele relevantie van kerst, leidde dit maatschappelijke thema tot dé kerstcampagne van 2020: 'The most magical gift you can give is yourself'. In deze campagne stimuleert Coca-Cola Nederlanders om deze Kerst nog meer aandacht te hebben voor de mensen om hen heen. In het jaar van Covid-19 sluit deze boodschap volledig aan bij wat ons allen bezighoudt. Dat maakt deze campagne bijzonder. Traditiegetrouw vormde een epische kerstcommercial de backbone van de campagne. Maar we deden nog veel meer!

Media- en middelenstrategie

Met de speelfilmwaardige commercial grepen we de aandacht in de drukke kerstperiode. Ad-awareness is geboost met roadblocks en special advertising op TV, ondersteund door online video en inzet in bioscopen. Om tieners mentaal te betrekken creëerden we een digitale Adventkalender die werd aangejaagd via social media en QR-codes op speciale verpakkingen. In die Adventkalender was elke dag unieke content te vinden om te delen met familie en vrienden en zo het kerstgevoel te versterken en verspreiden.
Het hoogtepunt van de campagne was de samenwerking met artiest Snelle en de iconische kerstspecial van All You Need is Love. Snelle schreef de track 'Thuis' waarin verbinding en samenzijn centraal staan. De exclusieve content rondom deze track kreeg een plek in de Adventkalender (teens), en in All You Need Is Love (brede doelgroep). In en rondom de kerstspecial maakten we gebruik van in-program momenten, commercials, billboards en bromo's. Ook met de populaire 'Zelfspodcast' maakte we een kerstaflevering om de connectie tussen Coca-Cola en het kerstgevoel nog maar eens te versterken.
Door de integratie van online en offline, én de samenwerkingen met partners, die ook voor kerst en verbinding staan, is het campagnethema op een onmiskenbare wijze doorgevoerd. Zo maakten we met één verhaal en één thema een campagne die beide doelgroepen meezoog in de kerstboodschap van Coca-Cola.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken