Coca-Cola: Open Like Never Before

Coca-Cola: Open Like Never Before

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
COCA-COLA
Bureau
UM Nederland
Jaar
2020
Paginanummer
264

Doelstelling

Uitdragen van marktleiderschap en stimuleren van horecabezoek.

Doelgroep

Heel Nederland (12+).

Merkomschrijving

Coca-Cola is marktleider in frisdrank en zoals het de marktleider betaamt, neemt zij de verantwoordelijkheid om een positieve impact op de wereld te maken. Dat doet Coca-Cola vanuit de purpose van 'refreshing the world' en de daarmee beoogde positieve bijdrage aan de maatschappij.

Concept

Na een maandenlange Covid-lockdown inspireert Coca-Cola consumenten om met een open vizier het leven in het 'nieuwe normaal' tegemoet te treden. Want: Who says we have to get back to normal? De 360° campagne #Openlikeneverbefore zet aan tot reflectie op de voorbije periode en laat Nederland nadenken over wat echt belangrijk is in een 'nieuw normaal'. We voeren een pleidooi voor het omarmen van verandering en een open blik op de toekomst en vieren daarna de her-opening van Nederland met een activatie in de horeca. Na een grootschalige campagnelancering krijgen horeca-outlets de hoofdrol en de gelegenheid om hun klanten weer te verwelkomen. Coca-Cola geeft hen in deze fase een steuntje in de rug en geeft het eerste rondje; een gratis Cola voor iedereen!

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie kende 2 fases. (1) Een inspiratiefase waarin ATL-middelen werden ingezet om een manifest voor het nieuwe normaal uit te spreken. Hier stond, ondersteund door grootschalige Out Of Home inzet van schermen, geveldoeken en zelfs trams en LED-schermen, een hero-video centraal en creëerden we nationale en persoonlijke relevantie met een zenderactivatie met Radio 538. Nederlanders werden uitgenodigd om hun wensen voor het nieuwe normaal uit te spreken. En Coca-Cola organiseerde met partners uit de cultuursector voor 5 winnaars een Bucketlist-experience.
In september maakte we de campagne rond tot in de horeca. (2) In de 'Celebration' fase kregen horeca outlets het podium om hun gasten weer te verwelkomen en Coca-Cola stimuleert het horecabezoek met de boodschap This Coke is on us! We deden dat met digitale OOH en online zichtbaarheid op mobiel en social media. Allen met targeting op geo-locatie waarin geselecteerde outlets terugkwamen in de campagneuitingen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken