Champion the match

Champion the match

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
HEINEKEN
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
268

Doelstelling

Heineken is hoofdsponsor van de UEFA Champions League. Maar nog onvoldoende fans keken de wedstrijd met Heineken in de hand. Kortom; verbind Heineken bier met het kijkritueel rondom de UEFA Champions League.

Doelgroep

Voetbalfans.

Concept

In de aanloop naar een UEFA Champions League wedstrijd bereiden bekende voetbalhelden zich op vermakelijke wijze voor op het kijken naar de wedstrijd… met Heineken. Nationale helden als Patrick Kluivert moesten diverse obstakels overwinnen om de wedstrijd op perfecte wijze en met een lekker koud biertje te kunnen kijken. Zo verzamelde Kluivert alle ingrediënten met een boot op de Amsterdamse grachten. Alle content was real time te volgen via second screen op Twitter en Facebook waardoor de voorbereiding op de wedstrijd van de voetbalhelden gelijk opliep met die van de fans. Tijdens de wedstrijden zelf publiceerde Heineken (real-time) video's, Vines, foto's met de voetbalhelden en Twitterden zij 1-op-1 met fans tijdens de live Q&A. Na elke match nodigde een compilatiefilm fans uit om de komende UEFA Champions League wedstrijd te kijken met #ChampionTheMatch, Heineken en de volgende voetballegende.

Media- en middelenstrategie

Content was er op gericht om snel en gemakkelijk geconsumeerd te worden en werd verspreid op social mediakanalen. Een TVC die het plezier van de voorbereiding dramatiseerde en online en social gesponsorde compilaties en promoted Tweets (eigen kanalen, legendes en influencers) nodigden fans uit om deel te nemen aan #ChampionTheMatch. Invloedrijke Twitteraars en bloggers verspreidden samen met de legendes content waardoor het bereik verder versterkt werd. Resultaat:
#ChampionTheMatch zorgde voor meer dan tweederde share of voice onder officiële UEFA sponsors. Een wedstrijd levert 20.000 Tweets en 243.800.000 media-impressies op. De bereikte doelgroep is 62% meer geneigd Heineken te kopen voor de wedstrijd en 52% stelt dat door het zien van de branded content de voorbereiding voor de wedstrijd belangrijk werd gevonden.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken