Canon x Het Perfecte Plaatje: “Het klikt”

Canon x Het Perfecte Plaatje: “Het klikt”

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
CANON
Bureau
Ad Alliance
Jaar
2021
Paginanummer
468

Doelstelling

Nederland inspireren en enthousiasmeren over fotografie, beter en ánders laten fotograferen en het genereren van sales bij retailpartner Kamera Express d.m.v. van de speciale value added giftboxen.

Doelgroep

25-39-jr & HHV 25-54 jr

Merkomschrijving

Canon is innovatief producent van oplossingen voor digitale beeldverwerking voor consumenten, bedrijven en professionals. Het zet zich in om mensen een nieuwe voorstelling te geven van wat mogelijk is met beeldverwerking.

Concept

Met een tv-format als basis wordt de fotografiemarkt vergroot en veranderd. Het meest bijzondere aan deze case is de samenwerking binnen de unieke driehoeksverhouding Canon, ITV Studios en RTL/Ad Alliance. Dit begint bij een blockbustershow rondom de belevingswereld van de consument, waar kwaliteit, merkbeleving en activatie centraal staan; Het Perfecte Plaatje. Canon bleek al gauw onmisbaar in de, met ITV samen, ontwikkelde programmacontent. Door ITV en Canon is ook verdiepende content geproduceerd, zodat de kijker via de kanalen van Canon werd voorzien van tips & tricks om te fotograferen. De drie partijen hebben ieder hun eigen belangen en doelstellingen (Canon: inspireren, motiveren en sales genereren, RTL: hoge engagement en kijkcijfers, ITV: inhoudelijk kwalitatief programma met een perfecte balans tussen entertainment, inspiratie en vakkennis), maar vullen elkaar vakkundig aan. Het succes komt voort uit een zesjarige complementaire samenwerking die je terugziet in het hart van de content. Het laat zien dat de partijen niet meer zonder elkaar kunnen: "het klikt".

Media- en middelenstrategie

Het gebruik van de Canon-producten en het op een natuurlijke manier in beeld brengen ervan, vormt de basis van het format. Hierdoor valt het de kijker bijna niet op dat er een sponsor aan het programma verbonden is, terwijl Canon niet dichter op het productgebruik had kunnen zitten. Het format kan hierbij gezien worden als de kern van de mediastrategie. Er zijn verschillende middelen ingezet zoals: in-program integratie, billboards & breakbumpers, programma promo's, thuisopdrachten om kijkers te activeren, doorplaatsing van programmacontent op socials en RTL XL, YouTube tutorials op de Canon socials en doorplaatsing van alle foto's van dat seizoen op Canon.nl met uitleg over de specs en gebruikte apparatuur.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken