Campina – Beleef het Boerenleven

Campina – Beleef het Boerenleven

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
CAMPINA
Bureau
Het PR Bureau/PR Stunt
Jaar
2014
Paginanummer
248

Nominatie 2014

Doelstelling

Consumenten willen graag weten waar hun eten vandaan komt. Wij bevestigen dat Campina komt van boeren bij 'u om de hoek', die met passie de beste zorg aan hun koeien geven. Onze koeien staan lekker buiten in de wei wat de consument als prettig ervaart en dit bouwt de kwaliteitsperceptie van het merk verder uit. Naast awareness van deze boodschap, willen we onze doelgroep de Campina Open Boerderijdagen laten bezoeken tbv een emotionele merkbeleving.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Concept

Marktleider Campina opent het lente-seizoen met haar koeien die dansend de wei ingaan. Dit event gepresenteerd door Lieke van Lexmond, boerendochter en jury-lid van So You Think You Can Dance, is actueel en past bij het merk. Vervolgens kunnen gezinnen zelf 'proeven' van het boerenleven en met eigen ogen zien waar melk vandaan komt. Tijdens de Campina Open Boerderijdagen, kan men onze boerderijen bezoeken en bezorgen onze trotse boeren hen een leuk dagje uit. Consumenten zijn gemiddeld zo'n 2 uur aanwezig op een Campina boerderij en krijgen zo de ultieme merk-beleving. Zo onderscheidt Campina zich van haar concurrentie.

Media- en middelenstrategie

Primaire inzet van PR omdat de 1e lentedag voor Nederlanders een emotioneel relevant moment is. De content is sympathiek en PR waardig wat bleek uit het verslag van vrijwel het hele Nederlandse medialandschap; alle journaals en kranten tot SbS Shownieuws en RTL boulevard. De gecreëerde mediawaarde voor Campina bedroeg 1,7miljoen euro! De Boerderijdagen werden aangejaagd met 25 miljoen verpakkingen en abri. PR zorgde ervoor dat lokale media dit als 'er-op-uit-tip' plaatsten. De awareness van de Open Boerderijdagen binnen onze doelgroep bedroeg 70%. Middels samenwerking met Klasse TV konden schoolklassen via een live-stream de weidegang zien en met lespakketten bereikten we 400.000 kinderen van de lagere school. Met Twitter/Facebook bereikten we 1,3 miljoen mensen en tot slot beleefden 100.000 consumenten hoe fijn het leven is op de Campina boerderijen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken