CAMPAGNE TOYOTA

CAMPAGNE TOYOTA

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Louwman & Parqui
Bureau
Reason Why
Jaar
2009
Paginanummer
340

Doelstelling

Een wat grijs imago. Een grote afstand tot de consument. En twaalf nieuwe modelintroducties in de pijplijn. Dit motiveerde Toyota tot een totaal nieuwe communicatie-aanpak. Met het doel de zichtbaarheid te vergroten, de ‘likeability’ te verhogen en synergievoordelen te behalen. De campagne droeg ertoe bij dat Toyota voor het eerst in haar bestaan Nederlands bestverkochte merk werd. Eén van de introducties betrof de iQ. Doel: de iQ positioneren als ‘s werelds eerste 3+1 zitter.

Doelgroep

Naast de zeer loyale Toyota rijder, richten we ons op nieuwe, jongere en kritischer autokopers. In het geval van de iQ zijn deze ‘urban’ en ‘fashionable’.

Concept

‘Vicki’s Toyota Test’. Coureur en autojournaliste Vicki Butler-Henderson voelt de Toyota’s op kritische wijze aan de tand. Op de manier zoals we haar kennen van Top Gear en 5th Gear. Vicki laadt het merk met dynamiek.

Media- en middelenstrategie

Testen op TV. Vicki demonstreert de diverse modellen op TV. Als ‘teaser/trailer’ met een sterke pull naar internet. Online verdieping. Het oriëntatieproces van de autokoper speelt zich steeds meer op het web af. De site ‘Vicki’s Toyota Tests’ trok 470.000 unieke bezoekers en het testfimpje van de iQ werd ruim 153.000 keer bekeken. Banners dienen als reminder. Print en outdoor wekken sympathie. Een dagbladcampagne en billboards helpen de afstand tussen het merk en de consument te verkleinen. Meer activerende communicatie op radio en in regionale print legt de nadruk op actiemodellen en aanbiedingen. En genereert daarmee doorlopende traffic richting de dealers.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken