Campagne 2009-2011

Campagne 2009-2011

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Beter Horen
Bureau
N=5
Jaar
2011
Paginanummer
286

Doelstelling

Populariseren van professionele hoorzorg en daarmee Beter Horen als mentaal marktleider positioneren.

Doelgroep

Mensen die soms ervaren dat hun gehoor onvoldoende is, maar er nog niets aan hebben gedaan. Deze groep is vaak jonger dan men denkt.

Concept

Slecht horen en hoorapparaten zitten vaak nog in de taboesfeer. Zo geaccepteerd als slecht zien, brillen en lenzen zijn, zo niet-geaccepteerd zijn slechthorendheid en hoorapparaten. Een hoorapparaat wordt vaak gezien als dom, oud, lelijk en als een handicap. Dit is een barrière voor groei. Er lopen zeer veel mensen rond, vooral ook jonge mensen, die slecht horen. Beter Horen heeft zich ten doel gesteld deze markt open te breken door hoorzorg te populariseren. Met de introductie van Herman, de ietwat eigenzinnige maar zeer sympathieke audicien, kreeg professionele hoorzorg een gezicht. Een bekend gezicht. Door de talloze klanten, eigenlijk altijd bekende Nederlanders, werd een campagne gecreëerd die niet alleen opviel, maar vooral ook de acceptatie van een hoorprobleem heeft versterkt. De campagne met Herman in de hoofdrol bood een geïntegreerd campagneconcept om in alle mogelijke middelen de campagne zichtbaar te maken. En met succes. Beter Horen werd in twee jaar tijd van challenger mentaal marktleider.

Media- en middelenstrategie

Een breed scala aan middelen om dicht bij de mensen te komen. Van hoorbus tot winkel, van tv tot online. Televisie is in de gehele periode het dragende medium in de campagne. Tv is een emotioneel medium en bleek het best in staat om het karakter Herman gezicht te geven. Daarbij werd gekozen voor een brede inzet om vooral ook nieuwe doelgroepen aan te spreken en Beter Horen een A-merkstatus te geven (the medium is the message). Het bekende gezicht dook vervolgens op om in alle middelen, van merk tot activatie, bij te dragen aan een uniform beeld van Beter Horen in de markt. Nationaal, regionaal en lokaal.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken