Calve EK BBQ Quiz

Calve EK BBQ Quiz

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
UNILEVER NEDERLAND B.V.
Bureau
LifeHunters
Jaar
2021
Paginanummer
413

Doelstelling

EK 2021. Oranje is er eindelijk weer bij! Nederland kan niet wachten tot het voetbalfeest losbarst. Door corona kijken we het EK verplicht thuis. Hoe inspireren we Nederlanders met de wedstrijden te gaan bbqen mét de Calvé EK-sauzen? En hoe valt Calvé met beperkt budget op tussen alle merken met miljoenenbudget?

Doelgroep

Nederland 18+

Merkomschrijving

Calvé is voorvechter van ongecompliceerd genieten. Met de juiste ingrediënten kan het grootste plezier gevonden worden in de simpelste dingen. Gezellig bbqen & samen wedstrijden van Oranje kijken sluit hier naadloos bij aan.

Concept

Voetbalfans zijn gek op quizjes. Om ze te inspireren te bbqen tijdens Oranje introduceerden we de Calvé BBQ Quiz. Voor elke wedstrijd een opvallende vraag in je timeline: welke Oranjespeler zie jij? Met de kickoff ism Ruud Gullit was Caslvé talk of the town. 3 vrienden ontdekten tijdens de bbq een positief voorteken.

Media- en middelenstrategie

De Calvé BBQ Quiz is aangejaagd via de socials van Calvé, socials van oud-Oranjespelers, YT advertising, TV-billboards. De Gullit-burger werd verspreid via een speciale viralstrategie met klein budget. Deze werd groots opgepakt in de media.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken