BYEBYEHi

BYEBYEHi

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
KPN
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2015
Paginanummer
126

Winnaar 2015

Doelstelling

Op 24 maart wordt bekend dat Hi voortaan door het leven zal gaan als KPN. Een emotioneel moment voor klanten, gezien de specifieke doelgroep en het eigen geluid van Hi. Waar veel merken die worden overgenomen een stille dood sterven, gaat KPN de uitdaging aan om Hi een waardig afscheid te geven. Daarnaast is het van belang om een positief sentiment rondom de naamsverandering te creëren, om zo de uitstroom van klanten als gevolg hiervan te beperken (maximaal 7% extra verloop).

Doelgroep

Jongvolwassenen, 18-25 jaar. Ze wonen niet meer thuis. Ze werken fulltime, hebben een bijbaan en/of studeren.

Concept

Als je merknaam Hi is, dan moet je wel afscheid nemen met een afscheidsgroet. In de campagne zetten we de krachtige en sympathieke boodschap 'Bye Bye Hi. Hi wordt KPN' centraal, met Mr. Hi himself, Uriah Arnhem, als verpersoonlijking van het merk. We creëren een goede voedingsbodem voor de overgang met een afscheidslied waarmee we zowel Hi uitzwaaien als KPN omarmen. Verwacht wordt dat een deel van de doelgroep negatief of geschrokken zal reageren op de verandering. Om te zorgen dat het sentiment positief wordt en blijft, creëren we content waaruit blijkt dat er voor bestaande Hi-klanten niets verandert en dat de jongeren zich voortaan ook thuis kunnen voelen bij KPN. Geheel passend bij Hi is dit enerzijds informatief, maar ook altijd grappig en ludiek.

Media- en middelenstrategie

Met een afscheidswaardige TVC maken we de naamsverandering bekend bij het grote publiek. Online bereiken we de doelgroep met een cutdown en social posts die verwijzen naar een speciaal hiervoor ingerichte website met alle informatie over de overgang. Daarnaast monitoren we alle social posts rondom de naamswijziging op de dag van de aankondiging. Uriah reageert binnen een uur op de leukste en opvallendste berichten in de vorm van een grappig en informatief filmpje, om zo te zorgen voor een positief sentiment onder de doelgroep. Dit alles heeft gezorgd voor resultaten die onze stoutste verwachtingen overtroffen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken