Buy the Change

Buy the Change

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
TRIODOS BANK
Bureau
Dawn
Jaar
2016
Paginanummer
176

Nominatie 2016

Doelstelling

Verder bouwen aan de bekendheid van Triodos Bank door - zoals in elke campagne van het merk - mensen te inspireren met hun geld richting te geven aan positieve verandering. Bovendien lanceren we lokaal het lange termijn project Buy the Change, waarvoor we bekendheid willen creëren onder de doelgroep in Amsterdam.

Doelgroep

Nationaal: 2 miljoen cultural creatives in Nederland; een groeiende groep duurzaam georiënteerde consumenten en ondernemers. Lokaal: duurzame ondernemers en consumenten in Amsterdam.

Concept

Als individu heb je meer invloed op de wereld dan je misschien denkt: wat jij met je euro's doet en wat niet, maakt veel verschil. Triodos Bank wil mensen hier bewust van maken, met campagnes die telkens dit verhaal vertellen, vanuit een invalshoek die aansluit op de tijdsgeest. Dit keer is dat iets wat we weer steeds meer doen: kopen. Gelukkig kan je bij steeds meer duurzame ondernemers met jouw aankopen bijdragen aan verandering. Om dit niet alleen te vertellen, maar ook nóg makkelijker te maken, heeft Triodos Bank het programma Buy the Change gelanceerd. Waarmee we consumenten en duurzame ondernemers helpen elkaar vaker te vinden en op nieuwe manieren verbinden. In eerste instantie in Amsterdam, met de ambitie deze beweging steeds verder uit te breiden. Komende tijd zullen daarvoor (digitale) toepassingen worden gelanceerd, gericht op gedragsverandering, die drempels tot duurzaam consumeren verlagen.

Media- en middelenstrategie

Buy the Change is als pilot gelanceerd, lokaal en kleinschalig. Met inzet van outdoor, online, merchandising en PR. In de landelijke campagne - TV, radio, online - wordt het gedachtegoed achter de beweging neergezet en bouwen we consistent voort op het verhaal, geluid en gezicht van Triodos Bank. Met in de hoofdrol ondernemers die door de bank worden gefinancierd. Komende tijd worden daar telkens nieuwe activiteiten aan toegevoegd. Zodat Triodos Bank haar rol als aanjager van de duurzame economie verder verstevigt, en zich nog zichtbaarder verbindt met deze groeiende onderstroom.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken