Burendag

Burendag

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Douwe Egberts en Oranje Fonds
Bureau
FHV BBDO / Lemz / Icatt
Jaar
2010
Paginanummer
244

Doelstelling

Hoewel Burendag al jaren een succesvol en bekend fenomeen is, zijn er nog steeds veel mensen die niet meedoen. In 2010 willen we het aantal deelnemers aan Burendag significant verhogen. Dit doen we door mensen te helpen met goede ideeën. Vanzelfsprekend willen we in de periode rond Burendag meer koffie verkopen. De resultaten zijn verrassend positief.Daarnaast willen we dat de campagne 'optelt' met de nieuwe thematische campagne en daarmee de link tussen Burendag en DE vergroten.

Doelgroep

Alle Nederlanders in hun rol als buren. We richten ons primair op gezinnen met kinderen. Omdat de behoefte aan een sociale en leuke buurt juist bij deze doelgroep groot is.

Concept

Koffie is een bron van inspiratie. Samen met het Oranje Fonds organiseert DE Burendag 2010, met als thema: een goed idee voor je buurt! Douwe Egberts en Oranje Fonds brengen buren bij elkaar. Niet alleen met Burendag zelf. Maar ook door buren te stimuleren om met elkaar goede ideeën te verzinnen. Daarvoor organiseren we buurtbrainstorms, ontwikkelen we een TVC en werken we (non spot) samen met Eigen Huis & Tuin. Hiermee laten we zien dat mensen dankzij het drinken van een goede kop koffie op goede ideeën voor hun buurt komen. Die ideeën konden met een financiële bijdrage van het Oranje Fonds worden gerealiseerd. Op Burendag.

Media- en middelenstrategie

Burendag wordt in april aangekondigd door de ambassadeurs van het Oranje Fonds: Willem-Alexander en Maxima. Kunst is om vanaf dat moment een sneeuwbaleffect te creëren. We willen steeds meer mensen activeren om deel te nemen. Dit doen we door gemeenten en buurten aan te schrijven en door het inzetten van een online campagne. In de weken voorafgaand aan Burendag vinden buurtbrainstorms plaats. In supermarkten en DE Cafés stimuleren we buren om voor hun buurt in actie te komen. Op de winkelvloer is er een promotie met speciaal voor Burendag ontwikkeld burenservies. Om de bekendheid van Burendag te verhogen, zetten we televisie in. Met radio stimuleren we mensen tot op het laatst om ook mee te doen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken