Bol.com Thuisblijvertjes

Bol.com Thuisblijvertjes

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
BOL.COM
Bureau
Dept
Jaar
2020
Paginanummer
53

Doelstelling

Snel inspelen op de actualiteit door thuiswerkende en -onderwijzende ouders te ontlasten tijdens de lockdown. En het binnen zitten voor thuisblijvertjes waardevol in te vullen.

Doelgroep

Ouders uit Nederland & Vlaanderen met kinderen tot 12 jaar.

Merkomschrijving

Online retailer bol.com is de winkel van ons allemaal.

Concept

Een platform met digitale lees- en luisterboeken. Bol.com gaf iedereen de mogelijkheid om de boeken voor €0,01 per stuk (wegens technische redenen) te lezen en beluisteren. Vier weken lang stonden er wekelijks nieuwe boeken op het platform. Een aantal bekende Nederlanders leverden daarnaast ook een bijdrage door vanuit huis voor te lezen, zoals Monique Smit en Niek Roozen. Dagelijks om 09.00 uur verschenen nieuwe video's, precies op tijd voor opening van het digitale thuiskantoor.

Media- en middelenstrategie

De livegang werd afgetrapt met een paginagrote advertentie in landelijke dagbladen met een QR-code die linkte naar het platform. De campagne werd ondersteund met online aanwezigheid via bannering, social en direct mailing. En omdat de voorlezers de video's ook op eigen kanalen plaatsten, hebben we geprofiteerd van het bereik van de influencers.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken