BOB, zeg het hardop

BOB, zeg het hardop

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2015
Paginanummer
316

Doelstelling

De doelgroep moet de intentie hebben om niet te drinken als ze nog moeten rijden. En ze moeten zich aan de Bob-afspraak houden. Ook als ze alleen rijden. Op lange termijn willen we zo het aantal verkeersslachtoffers verder terugdringen.

Doelgroep

Zowel samenrijders als alleenrijders, die van zichzelf weten dat ze wel eens met drank op toch in de auto stappen. De laatste groep is een volledig nieuwe doelgroep voor de Bob-campagne.

Concept

De Bob strategie is al jaren gebaseerd op drie hele sterke werkingsmechanismen:
Sociale normering (wat de meeste mensen doen zal wel goed zijn), het goede voorbeeld geven (focussen op het gewenste gedrag) en commitment & consistentie (als ik iets afspreek ben ik sterk geneigd me hieraan te houden). Dit laatste werkingsmechanisme is de kracht van de Bob-afspraak. Helaas is het voor sommige mensen lastig om het goede voornemen na te leven. Dat kan allerlei redenen hebben. Je baas haalt een fles wijn tevoorschijn die je écht moet proeven. Of je hebt een wedstrijd gewonnen en dat moet worden gevierd. Of het is gewoon heel gezellig. Ook als mensen iets hardop uitspreken blijken ze meer geneigd om zich eraan te houden. 'Ben je Bob, zeg het hardop!' biedt daarom samenrijders én alleenrijders een helder handelingsperspectief waarmee ze zich kunnen wapenen tegen de diverse verleidingen. En door het hardop zeggen weet hun gezelschap ook meteen dat het geen zin heeft om alsnog een alcoholisch drankje aan te bieden.

Media- en middelenstrategie

Omdat de Bob een campagne is met een hele brede doelgroep, namelijk vrijwel alle automobilisten, zetten we ook in op massamediale middelen. We gebruiken dus zowel tv, als radio, attentieborden langs de snelweg, interactieve en mobile banners. Daarnaast hebben we de doelgroep op specifieke momenten (vlak voor de vrijdagmiddag borrel) en locaties getarget tijdens de feestdagen in december.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken