#bmwi3startsharing: influencers delen de auto van de toekomst

#bmwi3startsharing: influencers delen de auto van de toekomst

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
BMW NEDERLAND
Bureau
BMW Nederland & MissPublicity
Jaar
2019
Paginanummer
310

Doelstelling

Doelgroep bekendmaken met de BMW i3, het fenomeen autodelen en de innovatieve mobiliteitsoplossingen van BMW.

Doelgroep

12 influencers die wonen of werken in de omgeving Rotterdam, voor wie elektrisch rijden en het delen van een auto nieuw zijn.

Merkomschrijving

BMW werkt aan mobiliteitsoplossingen. Zoals autodelen, een duurzame oplossing voor een leefbare stad. Het beste bewijs daarvan is de BMW i3, de ideale deelauto die meer gemak en comfort biedt tegen lagere kosten voor de gebruiker. Tijd om van autobezit naar autogebruik te gaan, want dat auto's in de stad 92% van de tijd stilstaan, dat past toch niet bij een duurzame en bewuste leefstijl?

Concept

Een auto die het mobiliteitsprobleem in de stad moet oplossen. Voor BMW een logische gedachte, want de BMW i3 is een ideale deelauto: innovatief, duurzaam ontworpen en hij rijdt geweldig. Om de drempel voor autodelen en elektrisch rijden te verlagen, werden twee van deze auto's enkele maanden beschikbaar gesteld aan 12 Rotterdamse influencers, rolemodels die hun eerste ervaringen met carsharing delen. Tijdens het kick-off event kregen ze informatie en uitleg over de auto, carsharing en de deelapp. De kick-off was meteen de eerste samenwerking: kunstenaar Eelco van den Berg illustreerde Rotterdamse iconen waar de influencers één kunstwerk van maakten. Dit kunstwerk is aangebracht op de deelauto's en staat voor 'samenwerken aan de stad van de toekomst'. De deelnemers hebben tijdens de campagne hun ervaringen met de BMW i3 en het concept autodelen gefilmd. Met #bmwi3startsharing en #delenisdetoekomst hebben ze elk minimaal 4-5 social items geplaatst, sommigen veel meer. En dat allemaal in Rotterdam, waarmee BMW een overeenkomst heeft voor pilotprojecten over duurzaamheid. Voor het platform en de helpdesk werd samengewerkt met Juuve Car Sharing.

Media- en middelenstrategie

Een leefbare stad is mogelijk met elektrisch autodelen. Het menselijk gedrag is echter de bepalende factor. Hoe kun je met een heel bescheiden budget en op een sympathieke manier mensen bereiken met deze boodschap? Met een storytelling campagne! Ongecensureerde content, gemaakt en verspreid door influencers is een gewaagde mediastrategie met overweldigend succes in termen van views, impressies en free publicity en met een mooie bonus in user generated content.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken