BMW maakt leasen i-Ready. Vrij overstappen naar elektrisch zodra u er klaar voor bent

BMW maakt leasen i-Ready. Vrij overstappen naar elektrisch zodra u er klaar voor bent

Categorie
Durables
Adverteerder
BMW NEDERLAND
Bureau
180 Kingsday
Jaar
2019
Paginanummer
154

Winnaar 2019

Doelstelling

Voorkom dat we BMW-klanten en prospects verliezen aan concurrerende merken omdat het elektrisch aanbod van BMW nog niet op volle sterkte is. Maak van kiezen voor een BMW een no brainer.

Doelgroep

Zwevende leaserijders en BMW-rijders met een zakelijk of privé leasecontract die voor een nieuwe keuze staan. Ze weten (bijna) zeker dat ze ooit elektrisch gaan rijden, maar weten nog niet wanneer ze er klaar voor zijn.

Merkomschrijving

BMW maakt rijden geweldig, ook elektrisch! Het programma van elektrische BMW-modellen is nu nog bescheiden, maar wordt binnenkort spectaculair uitgebreid. Aan BMW de taak om nu al een overtuigende propositie te creëren voor lease-rijders.

Concept

Voor lease-rijders is het niet de vraag óf ze elektrisch gaan rijden, maar wanneer. Daarom heeft BMW een flexibele overstapgarantie ontwikkeld. Geen enkel merk of leasemaatschappij heeft deze unieke en innovatieve garantie. Met de i-Ready optie in het leasecontract kan de klant na 24 maanden besluiten om op elk gewenst moment boetevrij een ander elektrisch of hybride model te kiezen uit het volledige BMW-programma. Dus nú de BMW kiezen die op dit moment het beste past, en straks overstappen - of niet! De keuze is vrij. Dit is het perfecte antwoord op het lease-dilemma bij het premium-segment: bij twijfel over bijvoorbeeld fiscale regelgeving in de toekomst en de nieuwe elektrische modellen die BMW op stapel heeft staan. Voor slechts €10,- per maand is de i-Ready optie beschikbaar in het leasecontract. Een heldere boodschap en dé oplossing voor mensen die het 't wachten waard vinden om straks te kiezen voor een nieuw elektrisch model: leasen met een bedenktijd.

Media- en middelenstrategie

BMW i-Ready is een innovatieve propositie die best wat uitleg nodig heeft. Door middel van een brede middelenstrategie, radio, online display, print en door middel van (online) advertorials in Het FD en NRC, in het hart van de premium doelgroep, werd dit unieke product helder uitgelegd, zo bewijzen de eerste cijfers. In de laatste maanden van 2019 werd al bij veel nieuwe leasecontracten de i-Ready optie afgesloten. En uit onderzoek blijkt dat bij mensen die exposed zijn de bekendheid en voorkeur voor i-Ready significant hoog is. Vanzelfsprekend is de communicatie voor i-Ready ook doorgevoerd in de eigen media.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken