BMW Leftover Art

BMW Leftover Art

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
BMW GROUP NEDERLAND
Bureau
FEL
Jaar
2017
Paginanummer
336

Nominatie 2017

Doelstelling

Creëer extra talkability rondom het merk BMW met een creatieve social spin-off van de 'nu tijdelijk een automaat op elke BMW' campagne. Waarbij het doel is om aandacht te krijgen van niet-traditionele automotive sites en media.

Doelgroep

BMW wil met deze actie een breder publiek aanspreken, waarbij kunst- & designliefhebbers de primaire doelgroep zijn.

Merkomschrijving

Sinds de eerste BMW Art Car in 1975 is BMW nauw verbonden met moderne kunst. De Franse coureur Hervé Poulain legde hiervoor de basis toen hij kunstenaar Alexander Calder vroeg zijn BMW 3.0 CSL raceauto voor de 24 uur van Le Mans te beschilderen. In de 40 jaar hierna volgde er vele andere waaronder: Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Frank Stella, en Andy Warhol. Dit maakt BMW een zeer geschikt merk voor de kunst- & designliefhebber.

Concept

BMW lanceert een ongebruikelijke campagne, waarin het merk niet uitgaat van haar modellen, maar van de bestuurder. Of liever gezegd, de rechtervoet van de bestuurder. De enige voet die je gebruikt wanneer je een Steptronic automaat rijdt. Dit idee wordt gevat in een beeld van twee schoenen, waarbij alleen de rechterzool versleten is. De campagne lokte enorme veel reacties uit op social media, met één grote vraag: wat te doen met de overgebleven linkerschoen? Om een overschot aan linkerschoenen te voorkomen start BMW Nederland een bijzondere social activatie: 'Wat te doen met je linkerschoen?'. Waarbij het designer duo Annebel de Kok en Esther van Brakel, op zoek gaan naar een duurzame oplossing. Het resultaat: 'Leftover Art', een unieke collectie, functionele designproducten gemaakt van linkerschoenen.

Media- en middelenstrategie

Een online film en fotografie met het verhaal en het creatieproces vormt het hart van de activatie. De campagne start met een teasende Canvas ad om te inspireren en betrokkenheid te genereren. Waarna de volledige film online is gelanceerd en het verhaal middels PR is verspreid onder nationale en internationale design blogs, lifestyle platforms en marketingtitels.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken