BMW i3 – Rijplezier opnieuw uitgevonden

BMW i3 – Rijplezier opnieuw uitgevonden

Categorie
Durables
Adverteerder
BMW GROEP NEDERLAND
Bureau
JWT Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
182

Doelstelling

Een succesvolle introductiecampagne van de volledig elektrische BMW i3 waarbij in 2014 minimaal 500 stuks worden verkocht, bestaande uit minimaal 60% conquest.

Doelgroep

Innovators: trendsetters, met nadruk op Randstedelingen. AB-1, m/v 50/50, veelal hoger opgeleide zelfstandigen/zzp'ers. 60% van deze doelgroep bevindt zich buiten de bestaande groep BMW rijders.

Concept

De BMW i3 is de eerste premiumauto die 'purpose-built' is voor elektrisch rijden in een stedelijke omgeving. De BMW i3 is op duurzaamheid gericht: van productie tot en met recycling. En om het gewicht laag te houden, worden er materialen als carbon en aluminium toegepast. Het resultaat is een duurzame, karaktervolle BMW met een vooruitstrevend design. Dankzij de elektrische achterwielaandrijving, het lage zwaartepunt en de ideale gewichtsverdeling is de BMW i3 bovendien de eerste elektrische auto die net zo geweldig rijdt als een gewone BMW. Kortom: Rijplezier opnieuw uitgevonden. Dit onderscheidt de BMW i3 van zijn directe concurrentie en geeft een nieuwe doelgroep redenen genoeg om voor de elektrische BMW te kiezen.

Media- en middelenstrategie

Tijdens de pre-launchfase wordt de doelgroep geëngageerd door ze de nieuwe BMW i3 in een vroeg stadium te laten ontdekken en ervaren. Met een drie weken durend live-event in Corpus te Leiden, gevolgd door een grote hoeveelheid gerichte proefritevenementen bij BMW i-agenten. Ondersteund met een brede mediamix: e-mail, dm, advertising in print en (mobile) websites en een speciaal ontwikkelde landingspagina op bmw.nl/i. Tijdens de launchfase zorgt het eigen, unieke, en voor een automerk eerste, BMW i-branded YouTube-kanaal voor ondersteuning van de activerende campagne met testimonials en achtergronden. Deze fase wordt afgesloten met een landelijke campagne bestaande uit advertorials, online en mobile display en de eerste in Nederland geproduceerde BMW i3 tv-commercial. Voor 2014 zijn de doelstellingen ruimschoots overschreden, dit geldt voor zowel de testrit-, sales- en de conquestdoelstellingen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken