BMW i3 Gamechangers

BMW i3 Gamechangers

Categorie
Durables
Adverteerder
BMW GROUP NEDERLAND
Bureau
Yune
Jaar
2017
Paginanummer
192

Doelstelling

De BMW i3 is een Gamechanger in meerdere opzichten: vanuit het ontwerp en materiaalgebruik, als in de visie op mobiliteit. Met de Gamechangers campagne wil BMW de vooroordelen rondom elektrisch rijden wegnemen en benadrukken welke USP's de BMW i3 tot een echte Gamechanger maakt in haar segment, om zo de interesse voor het model te vergroten binnen de potentiële doelgroep.

Doelgroep

Innovators: trendsetters, duurzame enthousiasts. Met nadruk op Randstedelingen. Veelal hoger opgeleide zelfstandigen/zzp'ers. Van deze doelgroep bevindt 60% zich buiten de bestaande groep BMW-rijders.

Merkomschrijving

Door de BMW i3 haalt BMW de toekomst van elektrisch rijden naar het heden. De BMW i3 verandert de markt door een 100% elektrische auto aan te bieden. Daarbij hanteert BMW een totale aanpak: vanaf de ontwikkeling en de productie van de auto, tot aan de recycling ervan. Veel van de toegepaste materialen zijn vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen en de BMW i3 wordt gebouwd met 100% duurzaam opgewekte energie.

Concept

Met een creatief videoconcept en social storytelling laten we zien dat de BMW i3 een Gamechanger is in meerdere opzichten: de auto is 100% duurzaam en 100% elektrisch. Om dit aan te tonen maakt Sol Wortelboer een proefrit met 3 Gamechangers op het gebied van duurzaamheid om erachter te komen wat zij van de BMW i3 vinden, de Gamechanger onder de elektrische auto's.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie bestaat uit diverse lagen, met focus op social media. In de awareness fase zetten we video in om te laten zien dat de BMW i3 een echte Gamechanger is. Met de Gamechanger video's creëren we awareness voor de BMW i3 en bouwen we een audience pool op om mee te retargeten in de consideration en conversie fase. In de consideration fase zetten we carrousel advertenties in om meer te vertellen over het unieke, duurzame model en om websitetraffic te genereren. In de conversie fase retargeten we videokijkers en websitebezoekers met een call to action om een proefrit aan te vragen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken