BLUE BAND VOEDINGSCHECK

BLUE BAND VOEDINGSCHECK

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Unilever Benelux
Bureau
Lowe & Draftfcb
Jaar
2008
Paginanummer
404

Doelstelling

Maak duidelijk, dat Blue Band Vloeibaar een bron is van goede essentiële vetten en dat kinderen die goede essentiële vetten nodig hebben.

Doelgroep

Moeders met kinderen tot 12 jaar.

Concept

Een maaltijd bereiden met Blue Band Vloeibaar maakt het eten lekkerder, maar moeders aarzelen. Vet wordt door hen immers als ‘slecht’ gezien. Maar een kind heeft juist (essentiële) vetten nodig om gezond op te groeien! De Blue Band Voedingscheck is een interactieve online tool om voorlichting te geven over gezonde voeding en essentiële vetten. Je kan hiermee de dagelijkse voeding van je kind toetsen. Door de Voedingscheck krijgen ouders direct informatie over hoe het eetpatroon van hun kind(eren) zich verhoudt tot de norm. Uiteraard ook over de hoeveelheid vet, die het kind zou moeten binnen krijgen.

Media- en middelenstrategie

Om de Blue Band Voedingscheck aan te kondigen, is gekozen voor een geïntegreerde mediacampagne. Tv, radio en print zijn gebruikt om awareness op te bouwen. Daarnaast zijn alle flessen voorzien van een sticker en is online advertsing gebruikt. Om nog meer traffic te genereren is daaraan een wedstrijd gekoppeld, waarbij acht weken lang elke week 250 BK pannen te winnen waren.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken